Se fac înscrieri pentru prima ediție a Festivalului de muzică de cameră EUFONIA

Festivalul  de muzică de cameră EUFONIA, aflat la prima ediție, debutează la începutul lunii august (în intervalul 1 – 15) cu o primă etapă, și anume înscrierile pentru cursuri de măiestrie/masterclass-uri gratuite de de muzică de cameră, vioară, violă, violoncel, pian și clarinet.

Aceste cursuri, susținute de artiști internaționali, vor avea loc în perioada 22 septembrie – 4 ctombrie, intervalul de desfășurare efectivă a festivalului, iar înscrierile se pot face prin accesarea site-ului http://www.eufonia.ro/inscrieri-masterclass

EUFONIA este un festival născut din dorința inițiatorilor de a contribui la dezvoltarea unei dimensiuni cultural-educative a regiunii Banat, folosind resursele artistice dobândite în experiențele internaționale ale celor implicați.

Această primă ediție a festivalului își propune să revitalizeze interesul pentru muzica clasică în Timișoara, dar și în regiune, prin oferirea unor concerte de excepție susținute de artiști internaționali.

Astfel, în perioada 22 septembrie – 4 octombrie vor avea loc concerte susținute de 7 artiști invitați din Berlin: Furiant Quartet, Thomas Hoppe, Valentin Răduțiu și Tomaz Močilnik, în 6 locații încărcate de semnificații: Filarmonica “Banatul” Timișoara, sala de spectacole a Teatrului municipal “Traian  Grozăvescu” din Lugoj, sala de festivități a Parohiei Ortodoxe Iosefin din Timișoara, Castelul “Nako” din Sânnicolau Mare, Centrul medical pentru copii și tineri “Cristian Șerban”, Buziaș, Sinagoga din Novi Sad (Serbia).

Pe termen mediu și lung, festivalul își propune să devină cel mai mare eveniment de acest tip din vestul țării, dar și un festival de referință în această parte a Europei.

Mai mult decât atât, în anul 2021- anul în care Timișoara deține titlul de capitală culturală europeană, EUFONIA va fi dobândit deja maturitatea necesară pentru a fi unul dintre evenimentele relevante ale agendei culturale.

EUFONIA este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Consiliul Județean Timiș.

Proiectul este implementat de Asociația Trib’Art, prin Ovidiu Andriș – Președintele Asociației, Vlad Popescu – Director Artistic, Simona Herczerg – Manager Proiect și Daniel Lupu – Director Marketing.

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here