Se recoltează probe de la colegii băiatului de 16 ani depistat cu coronavirus!

În acest moment, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș se află pe teren si recoltează probe de la contacții apropiați ai tânarului în vârstă de 16 ani.

Acesta se află internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Victor Babeș” Timișoara, evoluția lui este bună.

Astăzi, personalul de specialitate al Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș va recolta probe pentru contacții apropiați ai tânărului depistat pozitiv.

Este vorba de 18 probe pentru colegii de clasă ai tânarului (colegul de banca s-a prezentat din proprie inițiativa la la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Dr.Victor Babeș” Timișoara. Este asimptomatic), 4 probe pentru persoanele de la unitatea unde a făcut practică și care i-au făcut instructaj de protecția muncii și o proba pentru asistenta medicală care i-a recoltat probe de sânge in vederea intrării elevului, in unitateala care a făcut practică.

Cursurile de la clasa in care invata elevul de 16 ani sunt suspendate timp de 14 zile.

Contacții tânărului sunt izolați la domiciliu si monitorizati de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a Judetului Timiș.

În cursul zilei de azi se vor recolta 4 probe de la contacții apropiați ai primei paciente pozitive.

În acest moment, la nivelul judetului Timis, sunt 544 persoane, izolate la domiciliu si monitorizate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a Judetului Timiș.

Totodata, s-a prezentat si faptul ca starea pacientilor internati la Spitalul Victor Babes este buna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here