Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri, 23 februarie, că, în scurt timp, urmează să se ia o decizie în ceea ce privește o eventuală ridicare stării de alertă, din cauza pandemiei.

”Am discutat și am pus public că urmează să facem o analiză după 15 februarie la nivelul Ministerului Sănătății si a celorlalte structuri implicate in criza pandemică, au avut loc aceste evaluări. Este foarte clar că am intrat pe o linie descendentă și am discutat cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, urmând ca în perioada imediat următoare, ținând cont de faptul că la finalul lunii martie încetează hotărârea de guvern privind starea de alertă, să avem o analiză cât se poate de concretă și să luăm o decizie”, a anunțat șeful executivului.

Potrivit lui Nicolae Ciucă, ”există foarte multe aşteptări din partea populaţiei”. ”Ieri am avut peste 14.000 de infectări, avem peste 1.000 de oameni la ATI, dar (…) există speranţa ca această tendinţă să fie descrescătoare, ceea ce poate să genereze un alt set de măsuri pe care să le avem în vedere la nivel guvernamental”, a mai spus şeful Executivului.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila afirma, luni, că un nou val pandemic va exista, dar nu crede că acesta va pune probleme sistemului de sănătate şi nu va mai afecta viaţa economică şi socială.

Articolul precedentVremea rămâne caldă pentru această perioadă. Prognoza pentru miercuri
Articolul următorNumărul cazurilor noi de coronavirus este în scădere, însă cel al deceselor rămâne mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.