Secretarul de stat, Sorin Roşu Mareş, s-a aflat la Timişoara pentru a susţine candidatul ALDE pentru Primăria Checea

Spread the love

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Sorin Roşu Mareş, s-a aflat la Timişoara, duminică şi luni, pentru a susţine candidatul ALDE pentru Primăria Checea. “Am participat la lansarea candidatului nostru pentru scaunul de primar al comunei Checea, iar cu acest prilej îi îndemn pe cetăţenii din localitate să voteze candidatul ALDE, fiindcă este un om integru şi un om deosebit şi merită să fie primarul comunei Checea”, este mesajul lui Roşu Mareş.

De asemenea luni, 30 octombrie, Mareş, însoţit de deputatul Marian Cucşa, preşedintele ALDE Timiş, a vorbit şi de proiectele înfăptuite de coaliţia ALDE –PSD în domeniul agriculturii. Una dintre marile realizări  prezentate a fost faptul că în 16 octombrie a început să intre subvenţiile în conturile fermierilor din Timiş şi din întreaga ţară, aşa cum s-a promis. „Am spus că nu va fi nicio zi prelungire a depunerii cererilor la APIA, aşa s-a întâmplat. Verificările şi controalele pe teren au fost făcute la timp, iar în 16 octombrie au început plăţile subvenţiilor către agricultori. Important pentru noi este ca aceste fonduri să ajungă la timp la fermieri pentru ca să îşi poată desfăşura campania de toamnă în bune condiţii”, a spus Mareş.

Aceasta a mai vorbit şi de marele program de irigaţii al Guvernului României, pentru agricultură. „Este unul dintre cele mai mari programe de infrastructură demarate de guvern. În 2017 am avut reabilitate şi pompată apă pe 1.700 de km de canale. Apa din Dunăre am folosit-o la irigaţii însemnate. Este doar începutul. Nu ne oprim aici. Programul se desfăşoară pe mai mulţi ani”, a precizat Mareş. Un alt proiect în derulare este cu privire la combaterea grindinei, care funcţionează cu mare succes în mai multe judeţe din România. În Timiş, unitatea va fi activă în 2018.

În 2017, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a atras de la Comisia Europeană 1,564 miliarde euro. În total au intrat peste 3,3 miliarde de euro, cu celelalte fonduri intrate în România. “Mulţumesc fermierilor care şi-au depus la timp cererile ca să primească banii pe suprafaţă. Mulţumesc şi celor două instituţii care au funcţionat foarte bine pentru a ajunge fondurile la agricultori”, a mai sublimit Roşu Mareş.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here