Problemele de securitate în muncă vor fi subiectul unui seminar-dezbatere, miercuri, la CRAFT. Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiș, în colaborare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, organizează un seminar de instruire sub genericul: „Codul Muncii. Sănătate și securitate în muncă. Revisal 2017”. Acesta este axat pe problema sănătăţii şi securităţii salariaţilor si a relaţiilor de muncă dintre angajaţi şi angajatori.

Evenimentul va avea loc miercuri, 15 martie, de la ora 13, în Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri. În cadrul seminarului, se vor prezenta şi interpreta noutăţile legislative şi normele metodologice de aplicare a reglementărilor în domeniul legislaţiei muncii, aspecte care ţin de evaluarea personalului, dar şi aspecte legate de sănătatea şi securitatea  în muncă (Legea 53/2003  republicată, Legea 52/2011 actualizată, Legea 62/2011 actualizată, HG 500/2011, Legea 319/2006, HG 1425/2006, precum şi alte teme de interes).

Pentru ca seminarul să fie interactiv, cu discuţii aplicate şi pragmatice, organizatorii recomandă angajatorilor să transmită în avans spețe și întrebări punctuale.”În perioada următoare vom avea două seminarii foarte importante, cu Inspectoratul Teritorial de Muncă și cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat. În 2016 economia județului Timiș s-a clasat pe locul doi la nivel național, aș vrea să păstrăm acești indicatori și pe 2017, dar o să vedeți pe perioada seminarului că va fi foarte greu, pentru  că firmele noastre au o problemă foarte mare cu forța de muncă. În fiecare lună sunt 12 mii de persoane care pleacă din câmpul muncii și asta se resimte”, spune Florica Chiriță, director general al CCIAT.

Seminarul este susţinut de Pavel Kașai, Inspector Şef ITM Timiș, Ileana Tomoiagă, Inspector Şef Adjunct Relatii de Muncă; Anton Francisc Szasz, Inspector Şef Adjunct  Securitate şi Sănătate în Muncă și Natalia Enii, Expert IT. ”Agenții economici vor afla că obiectivul principal al activității Inspectoratului de Muncă rămâne și în 2017 depistarea persoanelor care fac munca la negru, iar în domeniul securității și sănătății în muncă, obiectivul principal va fi evaluarea riscurilor care duc la producerea accidentelor de muncă. Desigur, această întâlnire de lucru între conducerea ITM Timiș și mediul de afaceri va clarifica foarte multe probleme, pentru că numai anul trecut am organizat 4.779 de controale în societăți comerciale. Am depistat 179 de persoane care lucrează fără forme legale de angajare, mai putin ca in anul precedent. Desigur vom avea o discuție cu angajatorii, miercuri, la Centrul de Afaceri, pentru a clarifica cu ei ce înseamnă munca la gri, și nu există, în domeniul construcțiilor, de exemplu, să lucreze două ore. Vom discuta cu angajatorii și despre fluctuația forței de muncă din județul Timiș”, a spus Pavel Kașai, directorul ITM Timiș.

Articolul precedentPachete întregi de țigări confiscate de la un bărbat de 76 ani
Articolul următorRazie weekendul trecut pe drumurile din județ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.