Ședințe de hidroterapie, gratuite, pentru 100 de copii cu dizabilități din Timiș

100 de copii cu dizabilități din județul Timiș au participat gratuit la ședințe de terapie în apă. Totul în cadrul programului „Hidroterapia luminează vieți”. Proiectul Asociației Școala mamei Junior a fost început în acest an și se adresează celor peste 2.000 de copii cu dizabilități din județul Timiș, copii nevăzători, cu sindrom Down, autism, tetrapareză, parapareză.

Misiunea proiectului este de a facilita accesul gratuit al acestora la terapia în apă, una dintre cele mai consacrate şi eficiente terapii în tratarea bolilor ce ţin de întârzierile de dezvoltare. Proiectul a fost susținut financiar și de către Societatea Electrica SA.

Numărul copiilor care au nevoie de ședințe de hidroterapie și care ne-au solicitat ajutorul a fost și este în creștere de la an la an. Dincolo de satisfacția profesională că terapia în apă dă rezultate, cererea tot mai mare de a primi copii noi la hidroterapie ne pune în situația de a găsi mereu tot mai mulți sponsori sau oameni care să înțeleagă nevoia acestor copii și să le susțină aceste terapii. Suntem recunoscători că în acest an, datorită lor, am reușit să asigurăm ședințe săptămânale gratuite unui număr de peste 200 de copii, dintre care 100 au fost susținuți, timp de 6 luni, de către Electrica. Colaborarea cu Societatea Energetică Electrica are și un titlu sugestiv – Hidroterapia luminează vieți și, într-adevăr, multe vieți au primit lumină în cadrul acestui proiect. Noi dorim să continuăm acest proiect și pe parcursul anului 2018 și sperăm să primim în continuare susținerea comunității pentru a face bine împreună”, a declarat Ioana Vârtosu, președinte fondator al Asociației Școala mamei Junior.

În cadrul proiectului au fost încheiate parteneriate cu Universitatea de Vest, secția de kinetoterapie și cu Fundația Henri Coada, secția asistent balneofizioterapie, care au oferit voluntarii atât de necesari desfășurării proiectului.

De asemenea, parteneriatele cu școlile pentru copiii cu nevoii speciale din Timișoara (Liceul Teoretic special Iris, CSEI ”Constantin Pufan”, CSEI Paul Popescu Neveanu, DJASPC Timiș) au asigurat accesul la hidroterapie unor copii care au mare nevoie de aceste terapii și care în alte condiții nu ar fi putut să beneficieze de ele.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here