Șeful Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Timişoara destituit din funcţie

Spread the love

directia

Demiteri în lanț! Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Gelu Ştefan Diaconu, i-a demis din funcţie pe şefii Direcţiilor de Finanţe din Timişoara şi Iaşi. Este vorba despre Ioan Dragomir şi Marian Bosianu.

Conform unui comunicat de presă, decizia a fost luată întrucât aceştia nu au solicitat desemnarea unui membru din cadrul Direcţiei de Integritate pentru a face parte din comisiile de examinare care vor superviza examenele de promovare. “Decizia survine ca urmare a deciziei acestora de a nu solicita aparatului central al ANAF, în conformitate cu procedurile legale, desemnarea unui membru din cadrul Direcţiei de Integritate pentru a face parte din comisiile de examinare care vor superviza examenele de promovare”, transmite ANAF.

În plus, șeful ANAF spune că măsura dispusă astăzi reprezintă un mesaj că procesul de reformă a ANAF trebuie să continue şi nu va ţine cont de persoanele care cred că au sprijin politic sau sindicatele de partea lor. “Există persoane care cred că sprijinul politic sau manipularea sindicatelor sunt lucruri mai importante decât procesul de reformă a ANAF. Măsura dispusă astăzi reprezintă un mesaj foarte clar că nu este deloc aşa”, spune preşedintele ANAF, Gelu Ştefan Diaconu.

Conducerea ANAF susține că din cei opt directori generali din teritoriu, şefii regionalelor Timişoara şi Iaşi au refuzat să îndeplinească solicitarea preşedintelui ANAF şi ar fi “încercat să blocheze astfel prezenţa unui inspector al DGI în cadrul comisiilor de examinare”.

(Sursa foto www.ziuadevest.ro)

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here