Seminar de interes pentru firmele timișene! Le-au fost prezentate ultimele noutăți din domeniul fiscal

CCIAT în parteneriat cu Direcția Generală a Finanțelor Timișoara a organizat un nou seminar în care au fost prezentate noutățile fiscale și plata defalcată a TVA.

Firmele în primul rând trebuie să știe foarte bine legea care va dezbate și care va pune în aplicare acești indicatori ai TVA, în condiții noi. Până acum s-a lucrat într-un fel, s-a făcut într-un fel plata și recuperarea TVA, care începând de anul viitor de la 1 ianuarie, prin această lege se propune defalcarea TVA sub forma în care legea o prezintă. De aceea Camera de Comerț a organizat pentru ziua de astăzi o întâlnire a firmelor membre și nemembre cu conducerea Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Timișoara, pentru a explica și a da indicațiile necesare firmelor pentru a-și începe pregătirea realizării indicatorului sub noua formă”, spune Emil Mateescu, consilierul președintelui CCIAT.

În Monitorul Oficial nr. 706 din 31.08.2017 a fost publicată Ordonanţa Guvernului 23/2017 privind plata defalcată a TVA.

Mecanismul privind plata defalcată a TVA sau split TVA se va aplica obligatoriu începând cu 1 ianuarie 2018, însă persoanele impozabile pot opta pentru aplicarea acestui mecanism începând cu 1 octombrie 2017. Toate persoanele înregistrate în scopuri de TVA vor avea obligativitatea de a deține și gestiona un cont de TVA pentru încasarea sau plata acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here