Serie C! Poli pică în Liga 3 după un sezon jalnic

Politehnica Timişoara a pierdut şi jocul retur al barajului de menţinere în Liga 2. Gazdele de la FC Braşov au învins cu 1-0 şi şi-au asigurat rămânerea sportivă în eşalonul secund după ce s-au impus şi în prima manşă cu 2-1.

Jocul de sub Tâmpa a început cu o ocazie pentru gazde. V. Constantin a şutat periculos după nici două minute de joc, dar şutul a ocolit stâlpul din dreapta lui Păduraru. Peste două minute Ursu a replicat cu o execuţie asemănătoare, apoi peste alte şase minute tot el a şutat, dar şi mai departe de ţintă.

Jocul a fost apoi lipsit de un ritm extraordinar, până după jumătatea reprizei. Cea mai mare şansă a primei părţi a avut-o Angelov (39), care a trimis însă alături din interiorul careului, uşor din unghi.

Prima ocazie majoră a părţii secunde a aparţinut tot braşovenilor, care au fost aproape de gol prin Negrean, dar Păduraru s-a opus reluării acestuia din 12 metri. Gazdele au marcat singurul gol al partidei în minutul 72, prin Angelov, în urma unei erori defensive. Atacul alb-violeţilor s-a lăsat aşteptat. Abia în minutul 85 Ursu a mai trimis o dată, dar tot imprecis, peste transversală de această dată. Prea puţin măcar pentru un joc decent.

Poli pică astfel examenul maturităţii şi revine în fotbalul mic, poate nici nu merită mai mult cu atâta indolenţă în lot şi îngâmfare în celelalte departamente ale clubului.

„Ce poţi să spui când ajungi în situaţia asta. Asta a fost să fie. Ne regrupăm şi o luăm de la capăt… înseamnă că atât am putut. Eu ce puteam să fac în trei zile? Băieţii au fost bine, montaţi. Nu îşi doreşte nimeni să retrogradeze. Atât s-a putut, poate nici eu nu am avut inspiraţie în meciul de astăzi”, a declarat Antonio Foale, antrenorul principal interimar al Politehnicii.

Întrebat despre şansele echipei de a rămâne totuşi în Liga 2, Toni Foale a răspuns: „Nu pot să spun. Cu părere de rău, pentru că fac parte din clubul ăsta şi am retrogradat, dar să ştiţi că întotdeauna Poli a revenit şi a mers mai departe. Mai ales pentru ei (suporterii)”.

Foto: Leczki Jozsi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here