Consiliul Judeţean Timiş găzduiește în aceste zile sesiunea plenară de primăvară a celor trei comisii ale Adunării Regiunilor Europene. Este vorba despre Comisia 1 pentru economie şi dezvoltare regională; Comisia 2 pentru politici sociale şi sănătate publică; Comisia 3 pentru cultură, educaţie şi tineret. Sesiunea are loc în perioada 11-14 aprilie.

Adunarea Regiunilor Europene este o organizaţie ce reuneşte peste 250 regiuni europene membre, printre care şi judeţul Timiş, încă din anul 1994. De-a lungul acestei perioade, judeţul Timiş s-a remarcat prin activitate intensă şi implicare, deţinând deseori şi conducerea comisiilor de specialitate sau a unor programe derulate sub egida A.R.E.

Astfel, selectarea judeţului Timiş ca locaţie pentru Sesiunea Plenară nu este deloc întâmplătoare, ci este o alegere firească bazată pe istoricul unei bune colaborări. Mai mult, atât tematica evenimentului, cât şi locaţia, au stârnit un interes ridicat în rândul reprezentanţilor din cadrul regiunilor, astfel încât aproximativ 200 participanţi au confirmat prezenţa la şedinţele comisiilor, atelierele de lucru, vizitele de studiu şi schimbul de experienţă.

Întâlnirile vor fi concentrate pe tema „Comunicare şi acţiuni în vremuri de criză”, o tematică de actualitate în contextul situaţiei existente din Europa, în care se observă o intensificare a tensiunilor, riscurilor şi a îngrijorării cetăţenilor, în paralel cu dezvoltarea rapidă a retoricii de extremă dreapta. Regiunile se găsesc în situaţii dificile, fiind nevoite să acţioneze rapid şi eficient, informând în acelaşi timp şi cetăţenii cu privire la modul în care să contribuie la gestionarea situaţiei.

Pe parcursul celor patru zile de întâlniri, participanţii vor avea ocazia să dezbată subiecte diverse, comunicarea şi implicarea cetăţenilor la nivel regional fiind însă numitorul comun. Oaspeţii europeni, în frunte cu Hande Özsan Bozatli, preşedintele Adunării Regiunilor Europene, vor fi întâmpinaţi de preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, în calitate de gazdă şi de Mihai Ritivoiu, consilier judeţean şi vice-preşedinte al Comisiei 2 pentru politici sociale şi sănătate publică.

Articolul precedentDescinderi la administratorul unei firme bănuit de înșelăciune, fals în înscrisuri și uz de fals
Articolul următorPoliția Locală Timișoara, cu efective suplimentare în mijloacele de transport în comun

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.