Iubitorii de artă sunt invitați la teatru la început de an. Teatrul Maghiar de Stat, „Csiky Gergely”, pregătește noi spectacole pentru publicul timișorean.

Este vorba despre “SHAKESPEARE, SONNET 66” după William Shakespeare, regia Kokan Mladenovic. Premiera spectacolului va avea loc miercuri, 11 ianuarie 2017, ora 19:00, Sala Mare. A doua reprezentaţie va fi joi, 12 ianuarie, apoi duminică, 29 ianuarie.

Din distribuție fac parte actorii: Aszalos Géza, Balázs Attila, Bandi András Zsolt, Borbély B. Emília, Csata Zsolt, Éder Enikő, Horváth Anna, Kiss Attila, Kocsárdi Levente, Lőrincz Rita, Magyari Etelka, Mátrai Lukács Sándor, Mátyás Zsolt Imre, Molnár Bence, Molnos András Csaba, Simó Emese, Tar Mónika, Tokai Andrea

O abordare nouă a textului „Sonetului 66”, care reprezintă un punct de pornire pentru discutarea problemelor universale ale societăţii. Un spectacol viu, cu muzică originală, bazat în cea mai mare parte pe mişcare şi un limbaj teatral universal.

Bilete: 20/10 lei la casierie luni-vineri ora 16-19 şi înainte de începerea spectacolelor sau prin www.biletmaster.ro  Se asigură traducere în limba română.

Programul spectacolelor:

Sâmbătă, 14 ianuarie 2017, 19:00, Sala Studio

FRAŢI DE CRUCE (VÉRTESTVÉREK) de Liviu Lucaci, regia Liviu Lucaci

Distribuţie: Lőrincz Rita, Molnos András Csaba

Spectacolul vorbește despre dragostea care se luptă să răzbească în încleștarea cu povara istoriei. O poveste cu fantome și multă iubire, desfășurată în mansarda unei case vechi. Vera și Luca, un cuplu de îndrăgostiți, revizitează înainte de a se căsători trecutul familiilor lor, care se dovedește a fi plin cu fantomele și păcatele strămoșilor, aparent cele mai mari obstacole în calea unui viitor fericit.  Liviu Lucaci este unul dintre cei mai multilaterali artiști din lumea teatrală română. În ultimii ani a lucrat nu numai ca actor, dar și ca profesor, regizor și scriitor. În momentul de față este profesor la Universitatea de Teatru și Televizune Ion Luca Caragiale din București și joacă pe scenele teatrelor bucureștene. Textul lui, “Frați de cruce”, a fost nominalizat în 2011 de către UNITER la premiul pentru Cel mai bun text dramatic în limba română al anului.

Bilete: 12/6 lei la casierie luni-vineri ora 16-19 şi înainte de începerea spectacolelor sau prin www.biletmaster.ro  Se asigură traducere în limba română.

Luni, 16 ianuarie 2017, 19:00, Sala Studio

GUPPI de Vasili Sigariev, regia Mucsi Zoltán

Distribuţie: Nagy Dóra, Kiss Attila, Aszalos Géza, Makkai Eszter / Mag Tímea

Guppi spune povestea impresionantă şi comică a unei femei nefericite, de a cărei existenţă se agaţă un bărbat bun şi altul rău. Femeia însingurată rătăceşte într-un labirint al afecţiunii, iubirii necondiţionate şi umilinţei. Spectacolul este o adaptare după textul lui Vasili Sigariev, scenarist şi regizor contemporan considerat de presa internaţională unul dintre principalele motoare ale noii dramaturgii ruse.

Bilete: 12/6 lei la casierie luni-vineri ora 16-19 şi înainte de începerea spectacolelor sau prin www.biletmaster.ro  Se asigură traducere în limba română.

Luni, 23 ianuarie 2017, 19:00, Sala Studio

ULTIMA MUTARE (A VÉGJÁTÉK), regia: Kocsardi Levente

Distribuţie: Fall Ilona, Horányi László, Lukács Szilárd, Mátrai Lukács Sándor, Mátyás Zsolt Imre, Mihály Csongor, Szász Enikő, Vass Richárd

“Care e secretul Teatrului? Dragostea, bineînţeles. Fără dragoste, durerea şi înfrîngerea sunt doar durere şi înfrângere. Nimic altceva. Dragostea, însă, le face să devină frumuseţe şi înţeles.” Spectacolul ne face cunoştinţă cu ultimii actori rămaşi într-un teatru vechi, a cărui clădire este sortită iminentei demolări. Regele, Regina, Ducele şi Fata rememorează rolurile din vremurile de glorie, pledând pentru apărarea statutului actorilor şi al artei în societate. Pe fondul sonor al lucrărilor de demolare a teatrului, se vorbeşte despre construirea unui nou mall, a unui cartier rezidenţial sau a unei clădiri de birouri, situaţie atât de familiară în actualitate. Spectatorii vor avea, astfel, ocazia de a revedea fragmente din rolurile importante ale actorilor Fall Ilona, Szász Enikő şi Horányi László din cariera lor  indisolubil ancorată în istoria Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara.

Bilete: Bilete: 12/6 lei la casierie luni-vineri ora 16-19 şi înainte de începerea spectacolelor sau prin www.biletmaster.ro Se asigură traducere în limba română.

Miercuri, 25 ianuarie 2017, 19:00, Sala Mare

DETALII NAÏVE, TOTAL LIPSITE DE PROFUNZIME, DIN VIAȚA ȘI MOARTEA UNOR SPECTATORI (A NÉZŐ ÉLETE ÉS HALÁLA FELSZÍNES ÉS ÁRTATLAN TÖRTÉNETEKBEN ELMESÉLVE)

Scris şi regizat de Radu Afrim

Distribuţia: Aszalos Géza, Baczó Tünde, Balázs Attila, Bandi András Zsolt, Borbély B. Emília, Csata Zsolt, Éder Enikő, Fall Ilona, Kiss Attila, Kocsárdi Levente, Lőrincz Rita, Lukács Szilárd, Magyari Etelka, Mátray László, Mátyás Zsolt Imre, Molnár Bence, Molnos András Csaba, Simó Emese, Szász Enikő, Szilágyi Olga, Tar Mónika, Tokai Andrea, Vass Richárd.

“Ar trebui să renunț la actori. Ar trebui să construiesc o poveste crazy de tot cu spectatorii! Cum aş putea să-i fac pe spectatori să acţioneze în transă, să-şi trăiască la intensitate maximă o oră jumate din viaţă, un concentrat de viaţă excentrică, fără reţineri, tabu-uri şi prejudecăţi, timp de nouăzeci de minute? Cum aş putea să le dau spectatorilor iluzia că viaţa lor poate fi la fel de magică și imprevizibilă ca o piesă de teatru atât de bine scrisă…. încât traversează secolele… cu lejeritatea cu care o leoaică traversează o savană plină de flamingo roz. Ba chiar mai mult decât atât. Cum aş putea să-i fac pe spectatori să ignore total ce se întâmplă pe scenă şi astfel ei să devină buricul pământului, acolo în sală, timp de o oră jumate?” – Radu Afrim.

Bilete: Bilete: 20/10 lei la casierie luni-vineri ora 16-19 şi înainte de începerea spectacolelor sau prin www.biletmaster.ro Se asigură traducere în limba română.

Vineri, 27 ianuarie 2017, ora 19:00, Sala Studio

MAI SPUN ATÂT ŞI PLEC… (MÉG EZT ELMONDOM, AZTÁN MEGYEK…)

Distribuţia: Levko Esztella, Magyari Etelka

Un nume. Două date și o liniuță între ele. Parcă ar fi de ajuns. Parcă doar cu această liniuță am putea spune totul. Despre cum a trăit, ce fel de om era, dacă a iubit ciocolata sau care era culoarea sa preferată. De câte ori a plâns de fericire și de câte ori de tristețe? Dacă s-a îndrăgostit vreodată… Și ce credea despre viață și moarte…

Spectacolul actrițelor Levko Esztella și Magyari Etelka împletește ușor, cu gesturi fine, firele pierderii, iertării și acceptării. Nu caută răspunsuri, ci întreabă, explorează și subliniază. Aduce mai aproape de noi și în același timp pune între ghilimele lucruri despre care nu vrem sau nu prea vorbim. Nu judecă, doar ne arată. Arată fragilitatea vieții, irevocabilitatea atingerilor și a cuvintelor rostite, plenitudinea vieții care, la un moment dat, inevitabil se reîntoarce în sine. Ne dă timp și spațiu să putem vorbi despre toate lucrurile care ar trebui spuse înainte să plecăm…

Bilete: Bilete: 12/6 lei la casierie luni-vineri ora 16-19 şi înainte de începerea spectacolelor sau prin www.biletmaster.ro Se asigură traducere în limba română.

Marţi, 31 ianuarie 2017 decembrie 2016, ora 10:00 şi 12:00

SCUFIŢA ROŞIE  (PIROSKA) spectacol non-verbal pentru copii, în regia lui Bereczki Csilla

Distribuţia: Lukács Szilárd, Mihály Csongor, Nagy Dóra,Szilasi Eszter Júlia, Vass Richárd

Reimaginată de Bereczki Csilla, „Scufița roșie” este o călătorie prin istoria muzicii de la Mozart la recompunerea motivelor folclorice și înapoi. Reauzim compoziţiile lui Prokofiev, Stravinsky, Bach, Şostacovici și Ravel, melodii ce devin fondul pe care este proiectată clasica poveste a fetiței, a lupului, a bunicuței și a vânătorului. Un spectacol non-verbal pentru copii mici şi mari.

Bilete: Bilete: 12/6 lei la casierie luni-vineri ora 16-19 şi înainte de începerea spectacolelor sau prin www.biletmaster.ro

Spectacol non-verbal.

 

Articolul precedentPrelungire termen depunere cereri pentru motorină în 2017
Articolul următorChivorchian şi Ostaficiuc, condamnaţi în dosarul privind echipa Poli Timişoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.