Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timișoara organizează Concursul „Siguranța Alimentelor și Tinerii – PolySafeFood”, ediția a IV-a, în format online, pe data de 7 iunie 2023.

​Prin organizarea acestui eveniment, Universitatea Politehnica Timișoara se alătură campaniei de conștientizare a importanței siguranței alimentelor inițiată de Organizația Mondială a Sănătății (World Health Organization – WHO) și Organizația pentru Alimentație și Agricultură (Food and Agriculture Organization – FAO), având ca mesaj principal „Siguranța alimentelor este responsabilitatea tuturor”. Tema principală pentru anul 2023 este „Standardele alimentare salvează vieți”.

​Concursul „Siguranța Alimentelor și Tinerii – PolySafeFood” se adresează elevilor și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar. Principalele obiective ale acestuia sunt: favorizarea unui comportament responsabil al consumatorului, dezvoltarea abilităților de comunicare și colaborare, a gândirii critice și creative, cultivarea interesului pentru domeniul științei alimentelor, cu accent pe chimie, precum și dobândirea de noi cunoștințe. Fiind organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Siguranței Alimentelor, prin acest concurs se dorește informarea și implicarea unui număr cât mai mare de persoane în diseminarea importanței informațiilor referitoare la siguranța alimentelor și, implicit, a acțiunilor și măsurilor care pot fi luate individual pentru a diminua riscurile asociate cu alimentele care nu prezintă siguranță pentru consum.

​Tematica pentru elevii claselor V-VIII:

• Materii prime sigure pentru alimente sănătoase
• Alimente sigure, dar și valoroase nutrițional
• Informațiile prezentate pe eticheta produselor alimentare și siguranța alimentelor
• Aditivi alimentari și ingrediente naturale
• Un traseu sigur pentru alimente până la consumator
​Tematica pentru elevii claselor IX-XII:

• Materii prime sigure pentru alimente sănătoase
• Alimente sigure, dar și valoroase nutrițional
• Standarde și practici pentru siguranța alimentară
• Aditivi alimentari și ingrediente naturale
• Ambalaje inteligente și sigure

​Înscrierea participanților se va realiza online, iar proiectul (poster A1 în format PowerPoint) și video-ul de prezentare (maximum 5 minute) vor fi transmise electronic la adresa de e-mail: iulia.pausescu@upt.ro până în data de 31.05.2023.

​Rezultatele se vor comunica în data de 07.06.2023, online, utilizând platforma Zoom. Link-ul de conectare va fi transmis tuturor participanților și coordonatorilor prin e-mail.

Articolul precedentNoi protocoale de tratament pentru lifting facial și modelare corporală lansate în exclusivitate la Institutul de Sănătate și Estetică ESTEVA din Dumbrăvița
Articolul următorAtelier de traducere „Limba germană, cultură și traducere. Rolul limbilor străine și importanța competenței interculturale”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.