Siguranța apei și a sistemelor sanitare

Aquatim găzduiește, în perioada 13-15 decembrie, conferința de închidere a importantului proiect, derulat împreună cu Fundația Aquademica și destinat comunităților rurale din Timiș: Planuri de Siguranță a Apei și a Sistemelor Sanitare (Water and Sanitation Safety Plans – acronim WSSP). Proiectul, desfășurat în parteneriat cu asociațiile internaționale Women in Europe for a Common Future (Olanda, Germania, Franța), Journalists for Human Rights (Macedonia) și Fundația Federală Germană de Mediu, urmărește conștientizarea populației rurale cu privire la calitatea apei, dată fiind influența acesteia asupra sănătății.

Prin acțiuni în școli, diverse seminarii și întâlniri organizate în comunitățile rurale din Timiș, proiectul WWSP a facilitat diseminarea cunoştinţelor legate de calitatea apei potabile şi a sistemelor sanitare, posibilitățile de contaminare şi riscurile de sănătate asociate apei, dar şi modalitățile de prevenire a afecțiunilor respective. În cadrul proiectului a fost realizat un compendiu cu instrucțiuni de elaborare a planurilor de siguranță a apei și sistemelor sanitare pentru alimentări de mică capacitate, cum ar fi fântâni, foraje etc. şi de evaluare a sistemelor existente.

La conferința de la Aquatim au participat circa 30 de persoane implicate în derularea proiectului, printre care cadre didactice și medicale, reprezentanți ai unor grupuri de tineret, ONG-uri și ai autorităților locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here