IMG 1-31AUG

Siguranță sporită în căminele UVT. Asta își propun să realizeze pentru studenți reprezentații mediului academic. În urma unei investiții a Universității de Vest din Timișoara, toate căminele instituției din Complexul Studențesc beneficiază de un sistem de supraveghere centralizat. Acesta își are sediul în C13 și are ca scop monitorizarea camerelor de supraveghere video din cele șapte cămine ale UVT situate în campus.

În total, în aceste spații sunt montate 88 de camere de supraveghere amplasate la intrări în cămine, pe holuri, pe fiecare etaj cel puțin câte două. De asemenea, în C15 și C16 sunt câte două camere de exterior pe fiecare cămin în parte.

Imaginile captate de pe camerele de supraveghere din cămine sunt transmise, prin fibră optică, la Dispeceratul de monitorizare centralizat din C13, iar conținutul imaginilor captate sunt afișate în timp real, printr-un panou de control, angajați ai UVT fiind desemnați să le analizeze. „Viața de student înseamnă mai mult decât activitatea de predare-învățare. Studenții au nevoie de condiții și siguranță atât în sălile de curs, cât și în spațiile locative. Sistemul de monitorizare centralizat este parte a unor măsuri de creștere a gradului de siguranță în cămine, dar și în zona perimetrală acestora. Își petrec cea mai mare parte a zilei în aceste zone și considerăm absolut necesar ca studenții să se simtă în siguranță”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Potrivit conducerii UVT, urmează o nouă etapă a investiției. Astfel, se va suplimenta numărul camerelor de supraveghere cu încă 200, în cele 10 cămine ale UVT. Prin această investiție se dorește și o supraveghere mai largă a zonelor perimetrale, a bucătăriilor, spălătoriilor, astfel încât să se realizeze detecția și identificarea oricărei încercări de pătrundere neautorizată în cămine. “Potențialul declanșării unei infracțiuni sau contravenții în perimetrul căminelor studențești este unul ridicat în contextul în care în jurul clădirilor se află alei pietonale intens circulate, restaurante, cluburi, etc. Camerele suplimentare în bucătarii și spălătorii au ca scop diminuarea riscurilor de producere a unor evenimente antisociale sau accidente”, transmit reprezentanții UVT.

Articolul precedentTăriceanu: „România are nevoie de un proiect de țară ambițios, cu viziune pe termen lung…”
Articolul următorATENŢIE! Şedinţe de tragere la Poligonul Modoș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.