Simonis spune că au venit banii de la Guvern pentru Timişoara Capitală Culturală şi că este momentul ca Primăria şi CJT să treacă la treabă

Primăria şi Consiliul Judeţean acuzau lipsa fondurilor pentru a arăta un program demn de o Capitală Culturală pe 2023. Banii au venit şi nu este vorba de o sumă mică, iar momentul este bun ca autorităţile să se implice cu adevărat în ceea ce înseamnă un program excelent pentru TM 2023.

”Vă anunț că au venit banii de la guvern, sunt 10 milioane de euro, bani care au fost împărțiți între Primăria Timișoara, care a primit pe cultură 18 milioane de lei, iar pe investiții 17,7 milioane de lei, respectiv la Consiliul Județean Timiș – 3,5 milioane de lei pentru proiectele culturale și 10,7 pe investiții. Era ultimul argument folosit pentru justificarea incompetenței, lipsa de bani.

În următoarele zile le solicit să prezinte acest program, măcar începutul. Mai sunt două luni până la deschidere, dacă nu știm noi ce program va fi, atunci ce știu turiștii? Nici eu, nici partidul nu suntem implicați, deci nu pot spune nimic despre un program. Am stat departe de subiect, am încercat să ajut, am reușit să deblocăm această sumă mare pentru program”, a spus vineri parlamentarul PSD de Timiş, Alfred Simonis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here