Simpozionul „Interdisciplinaritate în arheologie și istorie”, la UVT

Universitatea de Vest din Timișoara și Asociația Arheo Vest organizează cea de-a IV-a ediție a Simpozionului Internațional Arheo Vest „Interdisciplinaritate în arheologie și istorie”, acțiune desfășurată cu sprijinul Consiliul Județean Timiș. În cadrul evenimentului vor avea loc prezentări de lucrări științifice importante și de actualitate ale unor istorici și arheologi de renume din țară și din străinătate.În cadrul simpozionului va avea loc și lansarea celui de-al patrulea anuar „Arheo Vest: Interdisciplinaritate în arheologie și istorie”. Acesta este format din peste 50 de studii de specialitate scrise de 76 de autori în aproape 1000 de pagini, structurate în două volume apărute la editura Jate Press din Szeged și în format digital pe CD.

Această ediție a simpozionului este realizată „In honorem prof. univ. dr. Adrian Bejan”, care a fost profesor universitar, doctor în istorie și șef al Catedrei de Istorie – Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Festivitatea de deschidere va avea loc sâmbătă, 26 noiembrie, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara, începând cu ora 09.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here