Sistemul RO-ALERT va fi implementat! Ce spune deputatul Marian Cucşa despre sistem?

Timișenii care au rămas cu teama unei noi replici a furtunii din septembrie 2017 vor fi mai liniștiți odată cu implementarea sistemului de avertizare prin sms “RO-ALERT”.

„Am răspuns pozitiv, prin acordarea votului meu inițiativei legislative privind implementarea sistemului de avertizare prin sms a populaţiei în situaţii de urgenţă “RO-ALERT”. Acest sistem este deosebit de important, dacă nu chiar vital, pentru a preveni eventuale calamități naturale cum a fost și cea din septembrie 2017 de la Timișoara dar și din întreg județul Timiș, atunci când s-au pierdut vieți pentru că oamenii au fost luați prin surprindere, pe străzi. Un astfel de sistem va trimite alerte din timp astfel încât populația să se adăpostească. Am ținut neapărat ca acest sistem să fie implementat in interesul cetatenilor„, spune Marian Cucșa, deputat ALDE.

Sistemul RO-ALERT presupune multiple avantaje față de cel actual dintre care, cele mai importante sunt:

➢ Transmiterea unor mesaje de avertizare adaptate evenimentului iminent prin intermediul rețelelor operatorilor de telefonie mobilă;

➢ Transmiterea rapidă a mesajelor către toți utilizatorii aflați în arealul amenințat chiar în condiții de congestie a rețelelor operatorilor de telefonie mobilă;

➢ Afișarea instantanee a mesajelor pe ecranul terminalului mobil fără a fi necesară vreo intervenție a utilizatorului;

➢ Repetarea ciclică a mesajelor de alertare la intervale de timp configurabile;

➢ Recepționarea mesajelor de avertizare și de către terminalele aflate în roaming;

➢ Acuratețea mesajelor de avertizare, formulate doar pe baza informațiilor furnizate de surse autorizate.

Totodată, sistemul RO-ALERT va fi implementat cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale și va fi operat de către structurile operaționale cu funcționare 24/24 ale IGSU și structurilor subordonate acestuia.

Proiectul de lege a fost votat în unanimitate și va intra în vigoare după publicarea in monitorul oficial. Acesta are ca obiect de reglementare implementarea Sistemului de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”, bazat pe tehnologii moderne din domeniul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiilor. Sisteme similare şi-au dovedit utilitatea şi eficienţa în SUA şi în unele state membre (Olanda, Lituania, Franţa, Germania, Belgia)

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here