Situația traficului pe drumurile naționale în această dimineață

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vremii nefavorabile sau a vreunui eveniment rutier.

Unele precizări importante trebuie însă făcute. Conducătorii auto care se deplasează pe autostrada A1 Sibiu – Deva trebuie să adapteze viteza în funcţie de vizibilitate şi de starea carosabilului, să mărească distanţa în mers între autovehicule și să nu se angajeze în depăşiri riscante, întrucât pe tronsonul Cristian – Apoldu de Jos (în județul Sibiu) se semnalează ceață densă. “Aceeași situație este semnalată în județul Teleorman, pe DE70 și în județul Bihor, pe DN19 Oradea – Carei, pe tronsonul Biharia – Tămășeu, DN19E Biharia – Marghita și pe DN76 Oradea – Deva, între localitățile Oradea și Ceica”, informează oamenii legii.

În județul Gorj, în această dimineață, a fost semnalat polei în zona municipiului Târgu Jiu și pe DN66 Filiași – Târgu Jiu, pe raza localității Rovinari, însă la această oră, potrivit informațiilor obținute de la Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, problemele au fost remediate.

Având în vedere atenționarea meteorologică cod galben de vreme rea, emisă în această dimineață de Administraţia Naţională de Meteorologie, care va intra în vigoare diseară, la ora 20.00, le este recomandat conducătorilor auto să circule prudent, cu viteză adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos. Atenţie, șoferi! Pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here