Social-democrații au lipit azi noapte primele afișe pe panourile din fața Primăriei

S-a dat startul campaniei electorale! La Timișoara, candidații PSD au lipit primele afișe pe panourile din fața Primăriei, puțin după miezul nopții. Florin Bîrsășteanu și Sorin Grindeanu au fost însoțiți de membrii partidului și de susținători. Mai multe partide politice de la Timişoara nu au încă ce pune pe panourile elctorale, materialele de campanie fiind încă în lucru.

Florin Bîrsășteanu a anunțat că va lupta pentru interesele timișorenilor, amintind lucrurile bune pe care actualul primar le-a realizat în oraș. Pe de altă parte, acesta a  criticat proiectele fanteziste ale edilului-șef, despre care spune că nu se apleacă suficient asupra problemelor imediate. “Eu vreau să îmi fac o campanie centrată pe necesitățile directe şi stringente ale timişoreanului. Eu vreau să fiu atent la nevoile sociale ale cetățenilor. Ești primarul tuturor cetățenilor, și a celor din centru, dar mai ales a celor din periferie, acolo unde viața este un pic mai grea. Oamenii vor lucruri fireşti – curățenie în cartier, siguranță, vor condiții bune în spitale și acces în școli, în grădinițe, sunt lucruri mult mai importante faţă de stadioane de 45 de mii de locuri și săli polivalente, metrou sau palmieri. Sunt frumoase și florile, și Parcul Justiției arată foarte bine, e foarte bine că se fac și asemenea fapte, dar spun că trebuie să schimbăm prioritățile primăriei, care trebuie să fie prioritățile oamenilor oraşului și nu ale primarului”, a transmis Florin Bîrsășteanu.

În cadrul campaniei electorale social-democrații din Timiș vor să se axeze pe dezbateri pe proiecte. La rândul său, președintele filialei, Sorin Grindeanu, a subliniat că: “Dezbaterea pe proiecte trebuie să fie în centrul acestei campanii, e cea mai importantă pentru cetățeni. Asta nu înseamnă că ideile fanteziste cu care ne-a obișnuit PNL-ul și primarul Robu, o să le acceptăm ca teme de dezbatere. Noi o să venim cu proiecte pe care noi le considerăm fezabile, și o să ne scoatem în evidență punctele tari”.

Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de data desfăşurării alegerilor şi se încheie în ziua de sâmbătă care precedă data alegerilor, la ora 7.00.

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă partidele politice că, la începerea campaniei electorale, mesh-urile, bannerele sau alte materiale de promovare ce încală legislaţia în vigoare trebuie să dispară. Astfel, pe 6 mai 2016, a campaniei electorale aferente alegerilor locale din 5 iunie 2016, AEP lansează un apel competitorilor electorali pentru retragerea din spaţiul public, cel mai târziu până la data începerii campaniei electorale, a tuturor materialelor de promovare care contravin prevederilor Legii nr. 334/2006, republicată.

Singurele materiale de propagandă electorală permise în perioada acesteia sunt: afişe electorale cu dimensiunile de cel mult 500 mm o latură şi 350 mm cealaltă latură; afişele electorale prin care se convoacă o reuniune electorală vor avea 400 mm o latură şi 250 mm cealaltă latură şi vor fi amplasate în locurile speciale pentru afişaj;  materiale de propagandă electorală audio sau video, difuzate de mass-media audiovizuale; publicitate în presa scrisă; materiale de propagandă electorală online;  broşuri, pliante şi alte materiale tipărite.

Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenţii se sancţionează cu amenzi de la 10.000 la 25.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.