Societatea Timișoara se revoltă după ce politicul a intrat cu bocancii în Justiție

Este decembrie, și ne aducem cu toți aminte de acel Decembrie Sfânt. Cu atât mai mult, Societatea Timișoara reacționează după ce „incomodul” Cristi Dănileț a fost pus la punct de „monstruoasa coaliție” PSD-PNL-UDMR.

„Am luat act de excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură.
Anunțăm pe această cale că am înțeles mesajul, care este cât se poate de clar. Justiția rămâne sub controlul politicului, chiar dacă instituțiile europene ne vor sancționa.

Legile justiției vor rămâne așa cum au fost gândite de Liviu Dragnea, Florin Iordache și Tudorel Toader, chiar dacă PNL a strâns voturi pe un discurs împrumutat din stradă, de la cei ce făceau cordoane în jurul palatelor de justiție pentru a-i apăra pe magistrați.

Un troc acceptat de toată lumea: control politic asupra justiției contra pensii speciale intacte. Așadar, ne este perfect limpede: magistrații care nu acceptă noua ordine vor fi excluși din magistratură.

Gestul CSM-ului se adresează și societății civile, pe care o îndeamnă să nu-și mai petreacă iarna protestând prin piețele orașelor. Pentru că mașinăria, odată pornită, nu se va împiedica în manifestațiile unor „golani” sau „huligani”. Am înțeles mesajul, dar ne rezervăm dreptul, pe care încă mai credem că îl avem, de a reacționa.

Și pentru că e din nou iarnă și amintirile sunt încă proaspete, adresăm un mesaj către clasa politică conducătoare: Jos mâinile de pe justiție!”, se arată într-un comunicat al Consiliul de conducere al Societății Timișoara

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here