Șoferi prinși beți și drogați la volan

Razie a polițiștilor weekendul trecut pe drumurile din Timiș. S-au urcat băut la volan și au pornit la drum, fără nici cea mai mică remușcare. E suficient ca Poliţia să facă o razie de câteva ore, că zeci de şoferi sunt prinşi beţi la volan. Însă, se pare că nimic nu-i sperie, nici Poliţia, nici amenzile, nici dosarele penale.

În cursul nopţii, oamenii legii au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, pe raza judeţului Timiş. Au fost întocmite 14 dosare penale si aplicate 59 de sancţiuni contravenţionale.

În noaptea de 8 spre 9 iulie, poliţiştii timişeni au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. La activităţi au participat efective din cadrul Serviciului Rutier, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog, poliţişti de ordine publică şi jandarmi.

Acţiunea s-a desfăşurat între orele 22.00-06.00 şi a vizat, în principal, depistarea şoferilor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice şi/sau a unor substanţe şi produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora. Astfel, poliţiştii au întocmit 14 dosare penale, 10 dintre acestea fiind pentru deţinere de droguri, făra drept, în vederea consumului propriu. Au fost aplicate 59 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 14.000 de lei, 27 dintre acestea  fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

În plus, au fost reţinute în vederea suspendării 5 permise de conducere.De asemenea, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

În jurul orei 00.25, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism care circula pe raza municipiului Timişoara. Poliţiştii au procedat la testarea şoferului cu aparatul Drugtest, care a indicat prezenţa unor substanţe psihoactive.

În jurul orei 00.40, poliţiştii au depistat un bărbat în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Liebling, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cei doi conducători auto au fost conduşi la spital pentru recoltarea probelor biologice.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here