Șoferii nu vor mai sta la barieră! Patru pasaje supraterane peste liniile de cale ferată vor fi construite la Timișoara

0
329

Patru pasaje supraterane vor fi construite peste liniile de cale ferată din Timișoara! Totul în cadrul unui proiect al CFR care vizează de astfel și reabilitarea liniilor de tren, pentru ca acestea să poată circula cu viteze mult mai mari. Proiectul va fi finanțat din fonduri europene, iar în momentul de față se lucrează la studiul de fezabilitate.

Momentan, în proiect au fost incluse patru supratraversări peste liniile de cale ferată în zona Torontalului, Ronaț, Baader și UMT. Toate vor avea câte două benzi pe sens.

Va fi construit un pasaj superior la două benzi pe sens pe Torontalului, spre Cenad. Al doilea pasaj va fi construit în zona serelor, spre Ronaț. Acesta va avea două benzi pe sens. Al treilea pasaj va fi construit în zona Baader. Aici în discuțiile cu Primăria au fost doua soluții: să facem un pasaj subteran sau unul superior, prima varianta nu este fezabilă, astfel că cea de-a doua este mult mai convenabilă. Aici se va face conexiunea la strazile Baader – Demetriade – Divizia 9 Cavalerie. Pasajul, care va avea două benzi pe sens, va fi destul de lung, până la sensul de la Dedeman. Aceasta este o propunere. Cel de-al patrulea pasaj superior se va realiza în zona UMT – Continental și va avea 450 metri lungime”, spune Alexandru Simu, directorul CFR Timișoara.

”Este un proiect al CFR, nu este un proiect al autorităților locale, este finanțat de Guvernul României prin diferite forme de finanțare. L-am rugat pe domnul președinte al CJT și pe domnul primar al Timișoarei să vină să discutăm să vedem dacă au anumite soluții pe care să le introducem în SF”, spune Dragos Titea, secratar de stat în Ministerul Transporturilor.

Reprezentantul Ministerului Transporturilor face referire la faptul că edilul Timișoarei a făcut declarații în urmă cu câteva săptămână că în zona Baader va fi amenajat un sens giratoriu suprateran, dar acest lucru nu este cuprins în proiect.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here