Poliţiştii de frontieră din vestul țării au depistat o femeie, cetăţean din Somalia, care a încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de un document de călătorie pentru refugiaţi eliberat de autorităţile germane ce aparţinea altei persoane.

În data de 28.01.2019, în jurul orei 16.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieși din țară, o persoană de sex feminin, care călătorea ca pasager într-un autocar, înmatriculat în România. La controlul de frontieră, femeia s-a legitimat cu un document de călătorie pentru refugiați eliberat de autorităţile din Germania”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

În urma verificărilor însă, poliţiştii au constatat că femeia nu este una şi aceeaşi cu cea din documentul prezentat pentru control, motiv pentru care a fost dusă la sediul Punctului de Trecere a Frontierei pentru cercetări.

Polițiștii au stabilit apoi că persoana în cauză este cetățean din Somalia și are 34 de ani. A recurs la această metodă deoarece nu posedă o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen şi intenționa să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei, efectuând totodată, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun”, mai spun polițiștii.

Articolul precedentSe golește apa controlat din Lacul Surduc! Măsura a fost luată pentru prevenirea inundațiilor
Articolul următorCCIA Timiș oferă sprijin pentru 25 start up-uri selectate în cadrul proiectului SIA VEST

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.