Sorin Grindeanu desemat premier al României

0
165

Sorin Grindeanu, nominalizat de PSD pentru postul de premier, a fost desemnat prim-ministru al României de președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a semnat vineri si decretul de numire a lui Grindeanu la conducerea guvernului. “Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie a.c., decretul privind desemnarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la functia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului și listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituția României, republicată“, anunță Administratția Prezidențială, într-un comunicat.

Sorin Grindeanu este a doua propunere a social democraţilor pentru funcţia de premier. Prima variantă avansată a fost refuzată fără motiv de şeful statului.

Premierul Sorin Grindeanu are la dispoziție zece zile pentru a-și forma un Guvern cu miniștri.

Sorin Grindeanu e născut în 1973 în Caransebeș. A fost ministru al Comunicațiilor în Guvernul Ponta și este președinte al Consiliului Județean Timiș. A fost membru în Comisia de control a SRI din Parlament în perioada februarie 2013 – decembrie 2014. A fost deputat PSD de Timiș și președinte al Organizației Județene a PSD Timiș și al PSD Timișoara. În perioada 2008-2012 a fost viceprimar al Timișoarei.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here