Sorin Grindeanu: Nu îmi dau demisia din Guvern!

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat în această seară că nu își dă demisia din Guvern! 

Comitetul Executiv al PSD a decis în această seară, după o ședință de câteva ore să îi retragă sprijinul politic lui Sorin Grindeanu. Aceeași decizie a fost luată și de ALDE, partenerii de coaliție ai social democraților.  Grindean a declarat însă că nu își va da demisia și consideră că acest lucru este un gest responsabil.

Mi s-a propus șefia mai multor instituții ale statului doar ca să îmi dau demisia sau chiar să fac aprte din viitoarul Guvern. De asemenea am văzut că domnul președinte Dragnea a spus că nu ar fi vrut să plec, dar în același timp a încercat să mă convingă să accept aceste funcții. Nu îmi dau demisia! Am obligația să mă comport responsabil făță de România și față de partidul din care fac parte. Acest Guvern este al României nu al CEX-ului, toți ar trebui să ne simțim responsabili de acest lcuru, și eu mă simt. Îmi dau demisia, cum am spus și în CEX, când președintele Iohanis, după consultațiile cu partidele, va  numi un premier de la PSD” (…) I-am spus domnului Dragnea să ne asumăm eșecul împreună și să ne dăm amândoi demisia. Acum o lună domnul Dragnea spunea că e mulțumit de Guvern. Ce s-a schimbat între timp? Ce s-a schimbat? N-am reușit să aflu.”, a declarat Grindeanu.

Premierul a ținut să le mulțumească și colegilor miniștri care au trecut prin această situație și care au fost obligați să își dea demisia din funcții.

Sunt în acest partid de 21 de ani. Colegii care mă cunosc din Timiș știu că de multe ori le spunea că PSD nu este pe CF-ul nimănui. Nu este nici al lui Sorin Grindeanu, nici al lui Liviu Dragnea. Forța acestui partid a stat și stă în sutele de mii de membri care au muncit și care ne-au dus spre victorie și le mulțumesc lor în primul rând pentru susținerea pe care au dat-o de-alungul anilor. Vreau să le transmit colegilor din CEX că îmi pare rău că au trecut prin această experiență neplăcută, care nu e prima”, a mai spus premierul Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here