Sorin Grindeanu: Problema vaccinării trebuie rezolvată! Timișul, pe primul loc la numărul deceselor din cauza rujeolei

Spread the love

Județul Timiș este pe primul loc în țară în ceea ce privește numărul deceselor din cauza rujeolei. Premierul României, Sorin Grindeanu trage un semnal de alarmă în ceea ce privește vaccinarea, ba chiar s-a întâlnit astăzi la Timișoara cu reprezentanții medicilor de familie, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică sau CJAS pentru a găsi o rezolvare la această problemă.

”Sunt opt decese în județul Timiș anul acesta la copii, din diverse cauze inițiale, dar cea finală este următoarea: faptul că nu au fost vaccinați. Județul Timiș este pe primul loc în țară, dacă mai adunăm cu cazurile de rujeolă din Caraș și Aradul, avem cât toată țara la un loc. Cauzele care au dus la această situație sunt diverse, dar am ajuns în această situație și nu cred că mai putem să ne facem că nu există. În urmă cu două săptămâni am avut o întâlnire la Guvern, cu oameni destul de importanți la nivel național și din domeniul sănătății, citindu-le cele 26 de nume de copii care au murit. Eu sper ca toată lumea să-și dea concursul să rezolvăm problema”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Una din soluții ar fi conștientizarea părinților și informarea acestora cu privire la riscurile la care se supun dacă nu își vaccinează copiii. În paralel însă, se pregătește și un proiect de lege prin care vaccinarea să devină obligatorie, dar este conștient că prima dată statul este cel care trebuie să asigure dozele de vaccin necesare, înainte de a-i obliga pe părinți să își vaccineze copiii.

”Înțeleg că în acest moment nu mai e problema cu lipsa vaccinului. Campania de vaccinare nu are treabă cu alte lucruri despre care se vorbesc, ci ține de sănătatea fiecăruia dintre noi. A fost o discuție bună, s-au tras câteva concluzii și sper să avem și rezultate, cert este că din acest punct de vedere o să dăm și câteva lucruri care țin de cadrul legislativ. Așteptăm să iasă din dezbatere publică legea vaccinării, sunt lucruri care sunt importante dar care vor trebui să așeze acest sistem pe anumite coordonate care să-l facă predictibil. Noi trebuie să știm din timp câte doze de vaccin avem nevoie, ca să dăm comanda pe diverse categorii. Acest lucru nu s-a mai făcut în ultimul an și s-a intrat în situații de criză”, a mai explicat premierul.

 

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here