Spitalul Județean din Timișoara va avea o clădire nouă pentru Unitatea de Primiri Urgențe

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, s-a întânit ieri cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai Spitalului Județean pentru a discuta despre proiectul de construire a unui noi clădiri pentru Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului.

“Întâlnirea a avut ca subiect de discuție proiectul de finanțare derulat de Ministerul Sănătății prin programul Băncii Mondiale în vederea realizării unei clădiri noi pentru Unitatea de Primiri Urgențe. Clădirea urmează să fie construită între Casa Austria, Secția de Ortopedie și amplasamentul viitoarei maternități. Banca Mondială asigură fondurile pentru întregul proiect, inclusiv realizarea Proiectului Tehnic, execuția și asigurarea utilităților. Viitoarea clădire va beneficia și de serviciile unui heliport. Imobilele urmează să fie interconectate cu clădirea principală a Spitalului Județean pentru un acces facil și un flux medical adaptat ultimelor standarde în materie. Acesta este un nou proiect pe care doresc să îl punem în practică cu atât mai mult cu cât beneficiem de finanțare externă și împreună cu investițiile pe care le avem în prezent la Spitalul Județean, noua maternitate, modernizarea ambulatoriului, a secției de urologie, extinderea secției de mari arși, Institutul Oncogen sau reabilitarea termică a Casei Austria, vor face din Spitalul Județean unul dintre cele mai moderne din țară”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Conform celor prezentate în cadrul întâlnirii este în curs de finalizare procedura de semnare a contractului privind serviciile de proiectare, în urmă căreia va fi stabilită valoarea totală a proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here