Spitalul Regional Timișoara NU se află pe lista Ministerului Sănătății

Spitalul Regional Timișoara nu se află deocamdată pe lista Ministerului Sănătății.

Un amendament care prevedea alocarea bugetului pentru demararea acestui proiect, propus de deputatul PNL de Timiș, Pavel Popescu, a căzut ieri în Comisia de Sănătate în care se discută bugetul.“Am cerut suma de 700 milioane de lei, amendând bugetul în două ministere diferite, MS și MDRAP. S-au prioritizat următoarele orașe: Iași, Cluj, Craiova. Ministrul refuză și de această dată să îmi răspundă întrebărilor pe sume/termene/promisiuni concrete mentinând cutuma comunicării PSDiste #altaintrebare. Pe de altă parte, aștept cu nerăbdare data de 1 ianuarie 2018 când salariul unui medic primar va ajunge la 3.600 de euro și cel a unui rezident la 1.200 de euro. Așa scrie în programul de guvernare”, transmite deputatul Pavel Popescu.

Reamintim, Pavel Popescu declara în urmă cu o săptămână că își dorește ca toți deputații și senatorii de Timiș să aibă un tel comun pentru binele județului. “Activez în două Comisii: de Sănatate și Tehnologia informației și comunicării. Vreau ca deputat de Timiș să mă asigur că aceste reforme se vor întâmpla, chiar și cu o guvernare de stânga. Și tot ce s-a promis în sănătate pentru acest județ, se va produce. Cred că Timișoara are nevoie de un spital regional. (…) O mare temere pentru județ este palierul investițiilor. Opt milioane de euro pentru Timiș, mi se pare o jignire. Aceștia sunt banii care ni s-au dat nouă în județ. Noi suntem gata să stăm la masa dialogului. Vă mărturisesc că în Parlament mă întâlnesc cu colegii de la PSD, ne strângem mâna și discutăm cum am stat la masă pentru județul Timiș. Fac apel la toți deputații și senatorii de Timiș ca în aceste zile când bugetul se pune pe hârtie, să ne adunăm și noi să facem amendamentele necesare și să ne luptăm pentru județul Timiș”, mai spune Pavel Popescu.

Doar șapte persoane au votat alocarea banilor pentru realizarea acestui important obiectiv. Printre aceștia s-a aflat un alt deputat de Timiș, social-democrată Bianca Gavriliță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.