spitalul Victor babes TM

Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara se află într-o situație critică, după ce bugetul alocat de Casa de Asigurări de Sănătate este mult sub necesitățile unității medicale, iar banii s-au epuizat. Edilul Nicolae Robu spune că deficitul este de un milion treisute de lei și municipalitatea ar sprijini material unitatea sanitară, însă legea nu-i permite. “Primăria ar interveni cu un ajutor de forță majoră acum, dar banii trebuie să vină de la CJAS. Primăria  nu are cum, legal, să dea acești bani. Primăria poate ajuta spitalele doar la cheltuieli, chirii și utilități, iar aici nu este cazul”, explică Nicolae Robu.

Unitatea medicală speră că statul va putea suplimenta banii pentru serviciile medicale prestate. În plus, edilul cere Casei Județene de Asigurări de Sănătate și Ministerului Sănătății să ia măsuri urgente. “Sper ca Ministerul Sănătății și CJAS să înțeleagă corect lucrurile și să acționeze în consecință, astfel încât Spitalul Victor Babeș să poată funcționa normal”, spune primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

De cealaltă parte, conducerea CJAS Timiș a transmis printr-un comunicat de presă că instituția nu are posibilitatea legală de a aloca fonduri peste suma maximă calculată fiecărei unități, în funcție de indicatorii specifici în conformitate cu prevederile legale. În plus, gestionarea fondurilor alocate de CJAS spitalelor este strict responsabilitatea managerului de spital.“În urma rectificării bugetare la nivel național, CJAS a suplimentat bugetul tuturor spitalelor, inclusiv spitalului Victor Babeș.Suma totală aplicată celor 24 de spitale este de 9.430.000 lei, din care Spitalului Victor Babeș i s-a alocat 234.267 lei”, se arată în comunicatul de presă al CJAS.

Vă reamintim că datoriile pe care le are Spitalul de boli Infecțioase “Victor Babeș” sunt în mare parte și din anul 2014.

(Foto: www.adevarul.ro)

Articolul precedentAtenție! Risc major din cauza instalațiilor improvizate
Articolul următorTrupul neînsuflețit al unui bărbat, descoperit lângă Piața de Gros

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.