Sport pe toate gusturile la Baza Constructim – Padel Center

Tenis cu piciorul (futnet) si padel, doua sporturi in plina dezvoltare in Romania, au fost principalele ingrediente ale unei zile de neuitat din meniul sportiv servit cu mult gust pe Baza Constructim (Padel Center) din Dumbravita, in weekend.

Daca cei care au participat la intalnirea de futnet au jucat oficial, in cadrul Campionatului Regional Transilvania, la padel – sportul spectacolului, socializarii si al bunei dispozitii, s-a jucat o prima etapa amicala, atat in competitia de profesionisti, cat si de amatori.

Asadar la baza amintita a avut loc prima etapa din Campionatul National de Futnet 2018. La acest eveniment, gazda Futnet Timisoara a infruntat pe cea mai tanara echipa inscrisa in campionat, C.S Tengo Salonta U21. Baietii timisoreni s-au ridicat la nivelul asteptarilor legate de acest meci, aducand o victorie de bun moral pentru urmatoarele etape.

Futnetul se joaca deja de cativa ani in tara, sub forma de campionat national. Ca reguli generale, se formeaza doua echipe de dublu (2vs2) Dublu A si B. Cele doua echipe vor fi diferite, niciun jucator din Dublu A nu va putea evolua si in Dublu B. De asemenea se vor forma doua echipe de triplu (3vs3). Intr-o echipe de acest fel, fiecare echipa are obligatia sa inscrie pe foaia de joc 3 titulari si 2 rezerve. In cazul echipelor de triplu, din cei 5 jucatori componenti ai echipei de Triplu A, doar 2 vor putea evolua si in Triplu B. Dupa ce se formeaza echipele si se inscriu pe foaia de joc, partida se va desfasura in urmatoare ordine: Dublu A, Simplu, Triplu B, Dublu B, Triplu A..

O partida de Futnet are deci 5 jocuri pe regula cel mai bun din 3 seturi. Un set este castigat cand o echipa ajunge la 11 puncte si o diferenta minima de 2 puncte. In caz de egalitate, punctul final al setului va fi cand tabela va arata 14-14.

Despre acest campionat national mai putem spune ca se joaca pe doua regiuni teritoriale, Transilvania si Bucovina-Moldova in campionatul Transilvaniei participa 7 echipe (Victory Cluj Napoca, Jsf Cluj Napoca, Simex Simleul Silvaniei, Tengo Salonta, Futnet Oradea, Tengo Salonta U21 si Futnet Timisoara). Campionatul se va desfasura in sistem fiecare cu fiecare tur/retur dupa care primele 4 clasate vor intra in play-off alaturi de primele 2 din regiunea Bucovinei. La aceasta prima victorie pentru echipa timisoreana au contribuit: Catalin Olariu, Costel Ogasanu, Alex Ogasanu, Dan Roman, Daniel Pavlov, Voicu Gabriel si Csosz Krisztian.

La concursul de padel, buna dispozitie si spectacolul au fost prezente din primul si pana in ultimul minut al competitiei. 6 echipe s-au intrecut in competitia profesionistilor si 4 in cea a amatorilor, ambitia si determinarea fiind prezenta la fiecare dintre formatii, care efectiv au dat ce au avut mai bun in fiecare joc.

Padelul este un sport foarte dinamic si captivant, caracterizat prin schimburi lungi de mingi si puncte spectaculoase. Natura competitiva a padelului in combinatie cu caracterul sau social face din acesta o activitate distractiva si placuta.

Padelul este, in acest moment, sportul cu cea mai rapida crestere din lume, cu peste 10 milioane de jucatori la nivel mondial. Acesta este extrem de popular in Spania unde in 2014 a depasit tenisul, devenind al doilea sport ca numar de participanti, dupa fotbal.

In Timisoara, una din primele localitati unde s-a jucat padel oficial, acest sport se practica la Baza Constructim (Padel Center).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here