Sprijin pentru agricultorii din Timiș! Centrele de colectare legume-fructe, tot mai aproape de a deveni realitate

Centrele de colectare legume-fructe în județul Timiș, sunt tot mai aproape de a deveni realitate. În acest sens, astăzi la Consiliul Județean Timiș a avut loc o ședință de lucru pe această temă, la care au participat consilierii județeni, membri ai Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală, primarii din Timiș și reprezentanți ai Universității de Științe Agricole din Timișoara, ai Direcției Agricole și Camerei Agricole.

Proiectul se află pe lista de investiții a Consiliului Județean Timiș și vizează crearea, inițial, a unui unui centru-pilot de colectare legume-fructe, cu perspectiva realizării în anii următori a mai multor astfel de centre, în funcție de necesitatea și specificul județului Timiș.

Este necesară inițierea, cât mai rapid, a unui studiu, care să fie realizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului și de specialiști de la alte instituții din domeniu, studiu care să ne ofere date concrete privind oportunitatea acestui proiect, funcționalitatea, posibilele dificultăți și soluții, administarea centrului-pilot, dar și a viitoarelor centre pe care vrem să le realizăm”, a explicat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Centrul de colectare și depozitare legume-fructe este un proiect destinat micilor întreprinzători din domeniul agriculturii. Aceștia își vor putea depozita recolta în camere frigorifice, iar mai apoi pot să își comercializeze marfa. Pentru acest proiect a fost alocată deja suma de un milion de euro.

Acest proiect are în vedere îmbunătățirea și dezvoltarea activității din sectorul agricol. Prin realizarea acestor centre de colectare și depozitare a legumelor și fructelor, dorim să venim cu precădere în sprijinul micilor întreprinzători agricoli din mediul rural“, a mai adăugat vicepreședintele CJT, Roxana Iliescu.

Acesta este un proiect pilot, iar dacă primul centru își dovedește utilitatea vor fi construite și altele.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here