Stadiul lucrărilor la Pasajul Jiul

Lucrările de lărgire a Pasajului Jiul sunt în grafic, dau asigurări autoritățile locale. Strada Jiul a fost finalizată, iar de săptămâna viitoare se va da undă verde pentru șoferi.

Vorbim despre unul dintre cele mai importante proiecte de lărgire la cinci benzi Pasaj pe sub calea ferată Jiul și lărgire la 4 benzi Strada Jiul. Potrivit conducerii Primăriei Timișoara, asfaltul a fost turnat, mai puţin stratul de uzură. Traficul rutier pe strada Jiul va fi direcționat deocamdată pe două benzi, chiar dacă au fost patru benzi finalizate.“Strada Jiul a fost finalizată.Inclusiv Aquatim a reuşit să termine lucrările pe Splaiul Nicolae Titulescu, la intersecţia cu strada Jiul, şi nu mai trebuie decât să aşteptăm să se consolideze betonul care a fost turnat la gurile de canalizare şi vom da drumul la circulaţie pe strada Jiul. Probabil că vom da drumul numai la două benzi, chiar dacă au fost patru benzi finalizate, pentru că pe benzile laterale sunt mai multe guri de canal şi e bine să le protejăm. Stratul final de asfalt va fi turnat abia la vară”, spune primarul Timişoarei.

În plus, lucrările la Pasajului Jiul sunt în grafic.“Se lucrează bine şi la pasajul propriu-zis. Sunt mulţumit de modul în care merg lucrările. Facem tot posibilul ca până la venirea iernii să mai dăm drumul la o bandă pe sub pasaj. Nu este un angajament, ne vom strădui să facem asta, dacă nu reușim, foarte bine. Rămâne pe primăvară pentru că nu depinde de bunăvoința noastră sau a firmei. Depinde foarte mult de conditiile meteo”, a mai spus edilul.

Lucrările la Pasajul Jiul trebuie finalizate până în august 2017. Strada Jiul se lărgeşte la 4 benzi de circulaţie, cu insule ce delimitează sensurile pe zonele de intersecţii (str. Jiul – Splaiul Nicolae Titulescu şi str. Jiul –bd. Republicii). În intersecţia dintre str. Jiul şi bd. Republicii vor fi 5 benzi de circulaţie. Banda a 5-a are rolul de bandă de viraj la dreapta. Se vor realiza trotuare şi piste pentru biciclete pe ambele părţi. Spaţiile verzi vor fi reamenajate. Suprafaţa construită: 3048 mp; suprafaţă spaţii verzi: 390 mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here