Studenţii basarabeni caută soluţii la Timişoara pentru situaţia dificilă din Republica Moldova

dezbatere studenti basarabeni

Studenţii basarabeni caută soluţii la Timişoara pentru situaţia dificilă din Republica Moldova. Acestia au fost angrenaţi într-o dezbatere publică legate de situația actuală din Republica Moldova.

Manifestarea organizată de Organizaţia Studenţilor Basarabeni din capitala Banatului a avut loc în ziua care aminteşte de Unirea Principatelor Române – 24 ianuarie. Cu acest prilej, în sala Consiliului Local din Timișoara, tinerii și-au expus așteptările și dorințele vizavi de tot ce se întâmplă dincolo de Prut și au încercat să găsească soluții la aceste probleme.

dezbatere studenti basarabeni

La o săptămână de la manifestaţia din fața Consulatului Onorific al Republicii Moldova la Timișoara, din 17 ianuarie, studenții continuă să-și expună nemulțumirile față de actualul guvern de la Chișinău și situația dificilă în care se află țara. Ei s-au adunat, acum, pentru a identifica mijloace de rezolvare a crizei în care se află în prezent Republica Moldova. “Tinerii conștientizează importanța cunoașterii istoriei, pentru a ști de unde au pornit și a-și fixa unde doresc să ajungă, astfel legătura dintre Mica Unire de la 1859 și actuala situație politică adună oamenii la un loc și le oferă oportunitatea de a schimba lucrurile spre mai bine”, precizează Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara.

Alături de studenţii basarabeni s-au aflat şi cetățeni români care îi susțin pe aceşti tineri în demersul lor de a schimba lucrurile la Chişinău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here