Studenții farmaciști măsoară, gratuit, tensiunea arterială a timișorenilor

Acțiune inedită a studenților de la Facultatea de Farmacie din Timișoara. Astfel, marți și miercuri, tinerii au în plan să le măsoare gratuit tensiunea arterială timișorenilor.

Acțiunea poartă denumirea „Cardio Check – Ai grijă de inima ta” și are loc la Iulius Mall și la Facultatea de Farmacie.“Liga Studenţilor Farmacişti din Timişoara, organizează săptămâna aceasta Campania denumită Cardio Check. În zilele de marţi şi miercuri, te aşteptăm să fii alături de noi la Iulius Mall Timişoara, respectiv Facultatea de Farmacie “Victor Babeş”. Voluntarii noştri vor măsura tensiunea arterială, vor împărţi buletine de analize şi inimioare”, transmit studenții farmaciști.

Ştiai că… riscul unei persoane de a dezvolta boli cardiovasculare poate varia în funcţie de locul de muncă al acesteia? Cercetătorii au descoperit că riscul ca o persoană să aibă probleme cardiovasculare variază în funcţie de industria în care lucrează. Potrivit unui nou raport, cei care lucrează în servicii au un risc crescut să dezvolte boli de inimă sau să facă un accident vascular cerebral.

Ştiai că… dacă o tensiune ridicată rămâne nedetectată, acest lucru creşte riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare? Măsurarea tensiunii arteriale în mod repetat ajută la detectarea primelor semne de creştere a tensiunii arteriale.Tu când ţi-ai măsurat tensiunea ultima dată?”, mai spun aceștia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here