Turnul de Apă, aflat în șantier, va deveni locul de atracție pentru studenții din Timișoara, cel puțin pentru câteva zeci de minute, înainte de a fi finalizat. Joi, va avea loc prima vizită pe șantierul Castelului de Apă din Iosefin, o acțiune parte din proiectul „Refuncționalizare imobil pentru Centru Cultural – Turn de Apă, Iosefin”.

Studenții de la Arhitectură, Construcții, Istorie și nu numai, sunt invitați joi, 10 februarie, pe șantierul Castelului de Apă din Iosefin. Studenții interesați se pot înscrie pentru această primă vizită, completând acest formular: https://bit.ly/vizita1CasteldeApa. Vor fi grupuri de cel mult 20 de persoane, coordonatorul tururilor fiind inginerul Cornel Farcaș.

Cei pasionați de construcțiile industriale și patrimoniul cultural timișorean, precum și de felul în care acestea au reușit să treacă testul timpului, sunt invitați să vină în vizită pe șantier, pentru a afla mai multe despre felul în care a fost ridicat turnul, despre principiile sale de funcționare și despre cât de important a fost el pentru oraș. Tinerii vor putea vedea, de asemenea, cum se desfășoară procesul de restaurare și etapele refuncționalizării monumentului istoric în centru cultural.

Finalizat în 1914, după un proiect semnat János Lenarduzzi și Richárd Sabathiel, Turnul de Apă din Iosefin, cu cele două rezervoare ale sale, este una dintre cele mai ingenioase construcții. Vizita pe șantierul Castelului de Apă din Iosefin face parte din proiectul „Refuncționalizare imobil pentru Centru Cultural – Turn de Apă, Iosefin”.

Articolul precedentLocalitatea Fărășești din Timiș va fi transformată la începutul verii. Va avea loc a patra ediție a Color the Village
Articolul următorIncendiu la o hală din Giroc. Pompierii au intervenit de urgență

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.