Suplimentare de peste zece milioane lei pentru programele naționale de sănătate

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș suplimentează bugetul alocat programelor naționale de sănătate derulate în județ. Este vorba despre suma de  peste zece milioane lei.

Mai exact, bugetul următoarelor programe de sănătate a fost suplimentat astfel: programul național de boli rare – 338.370 lei, derulat prin Spitalul Municipal Timișoara și Spitalul Louis Țurcanu; programul național de boli neurologice-scleroză multiplă, derulat prin Spitalul Județean Timișoara – 360.660 lei; pogramul național de tratament al hemofiliei și talasemiei beneficiază de 822.800 lei și se desfășoara prin Centrul Medical “Cristian Șerban” Buziaș, Spitalul Municipal Timișoara și Spitalul Louis Țurcanu.

Programul național al surdității, desfășurat prin Spitalul Municipal Timișoara are alocată suma de 65.000 lei; de boli cardiovasculare, desfăsurat prin Institutul de Boli Cardiovasculare și Spitalul  Județean Timișoara are alocată suma de 759.290 lei; iar cel de radiologie intervențională beneficiază de 25.000 lei și este derulat prin Institutul de Boli Cardiovasculare și Spitalul Județean Timișoara.

Subprogramul de tratament al hidrocefaliei congenitale sau dobândite la copii are o suplimentare de 1670 de lei și s-a alocat Spitalului Județean Timișoara; subprogramul de radioterapie a bolnavilor cu afecțiuni oncologice, derulat prin Spiatalul Municipal și Asociația Oncohelp Timișoara, beneficiază de o suplimentare de 3.462.730 lei. Programul național de oncologie se suplimentează cu 4.300.000 pentru  Spitalul Municipal Timișoara și Asociația Oncohelp Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here