Sute de flacoane cu substanțe periculoase contrafăcute, într-o mașină oprită în trafic! Ce a declarat șoferul_

Spread the love

676 de recipiente cu substanțe periculoase, posibil contrafăcute, în valoare de aproximativ 270.000 lei și un autoturism au fost indisponibilizate de polițiști.

Polițiștii reșițeni au depistat în această dimineață, în jurul orei 02:00, împreună cu inspectorii Gărzii de Mediu au depistat pe strada Timișoarei un autoturism condus de un cetățean ucrainean cu domiciliu temporar în municipiul Suceava. În urma verificărilor, polițiștii au găsit în mașină 676 de recipiente de diferite dimensiuni conținând erbicide și insecticide, substanțe periculoase provenite din Ucraina.

Șoferul a declarat faptul că a primit aceste substanțe în cursul zilei de 12 martie, în municipiul Suceava, de la o persoană care i-a oferit suma de 500 de euro pentru a le transporta în localitatea Oravița.

”În cauză au fost întocmite acte procedurale și a fost dispusă începerea urmăririi penale față de conducătorul auto pentru săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, transportul şi tranzitul de substanţe şi preparate periculoase, cu încălcarea prevederilor legale în vigoare, respectiv producerea, livrarea sau utilizarea îngrăşămintelor chimice, precum şi a oricăror produse de protecţie a plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializării, urmând a fi continuate cercetările de către lucrători ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița”, transmit reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

Cele 676 de recipiente identificate, precum și autoturismul folosit la transportarea acestora, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. Valoarea prejudiciului estimat este de 270.000 lei.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here