Sute de pachete cu țigări de contrabandă confiscate la Porţile de Fier I

Aproape cincisute de pachete cu  ţigări netimbrate au fost confiscate de poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I. Ţigările, de provenienţă magazine duty-free, au fost descoperite ascunse într-un autoturism al cărui rezervor de combustibil fusese special modificat pentru traficul ilicit cu ţigări de contrabandă.

Ieri la ora 15.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, s-a prezentat pentru a intra in România un bărbat în vârstă de 36 de ani, care se afla la volanul unui autoturism marca Seat. În baza unor date şi informaţii deţinute la nivelul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I şi observând starea de agitaţie a şoferului autoturismului, s-a solicitat efectuarea unui control amănunţit de către inspectorii Biroului Vamal.

În urma controlului autovehiculului, echipa comună formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră a descoperit, ascunsă în rezervorul special modificat al autoturismului, cantitatea de 480 de pachete cu ţigări de provenienţă magazine duty-free marca „Marble”. Bărbatul nu a declarat cantitatea de ţigări, încercând să o sustragă de la controlul vamal. Individul le-a declarat poliţiştilor de frontieră că urma să comercializeze ţigările în satele de pe raza judeţului Mehedinţi.

Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată de Biroul Vamal Porţile de Fier I, iar  acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei şi confiscarea autoturismului până la plata amenzii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here