Sute de români păcăliți de un tânăr cu un „Revelion de neuitat” la Palatul Liechtenstein

“Revelion de neuitat” transformat în coșmar pentru sute de români țepuiți la Viena! Două de români trebuiau să petreacă Revelionul la Palatul Liechtenstein, care cuprindea masă festivă cu meniu tradiţional românesc, muzică live, artişti renumiţi, focuri de artificii şi numeroase alte surprize. Totul, pentru doar 130 de euro  de persoană! Țeapă, în condițiile în care doar închirierea sălii costă 21.000 euro.

Cu opt zile înainte de petrecerea dintre ani, organizatorul, Călin Ion de 25 ani, a anunţat că nu va mai fi organizat nimic. Reprezentanţii firmei care ofereau cateringul nu mai puteau intra în contact cu Călin Ion. Românul era de negăsit. Escrocheria a ajuns şi în presă austriacă, fiind prezentată de ziarul Heute. Ulterior s-a aflat că din banii strânşi de la oameni, organizatorul a jucat la jocuri de noroc şi a pierdut 8.000 de euro.

Chiar tânărul și-a anunțat isprava pe Facebook.“Fraților, de câteva zile nu mai dorm….sunt cu puterile la pământ. Acum 3 luni am avut ideea să închiriez Palatul Lichtenstein. Palatul costa pentru Revelion 21 de mii de euro(fără scaun, fără nimic). Mi-am pus speranța că voi da biletele toate…dar din nefericire am dat doar 200. Am tot sperat până în ultima clipă că voi reuși. Am tot scris că mai sunt 15-20 de bilete, în speranța că oamenii vor cumpăra. După ce am plătit jumătate din bani la palat (altfel nu îl ținea rezervat), am dat la băutură și am plătit formația live(acconto-jumăte)…m-am trezit neputincios și fără putere financiară să mai plătesc în continuare…am devenit pleite(și cu banii dați). Eu nu am fost susținut de asociații sau alte chestii…eu am făcut totul singur. Cu durere în suflet vă spun, Revelionul în Palatul Lichtenstein nu va mai avea loc!…Mi-ar mai fi trebuit 25 de mii de euro ca să îl pot duce la bun sfârșit. Sunt sfâșiat, plin de durere…am vrut chiar să îmi pun capăt vieții…mă simt singur și neputincios. Mă puteți judeca, înjura…aveți tot dreptul. Toți cei care au cumpărat bilete, vor primii banii cu siguranță înapoi în cel mai scurt timp, vă rog să păstrați biletele și să îmi scrieți fiecare câte ați cumpărat. Știu că foarte mulți nu o să mă înțelegeți…dar îmi asum toate resposabilitătțile și sunt gata să plătesc (cu bani sau cu libertatea). Dar cel mai mult mă doare că am dezamăgit atâția oameni…am vrut mai mult de la viață și m-am înălțat ca Icar aproape de soare. Acum sunt un om pierdut și fără speranță, pentru mine nu există sărbători. Niciodată în viață nu voi mai organiza evenimente. Vă rog să mă iertați. Deși nu se mai face revelionul, eu tot mai trebuie să plătesc 11 mii de euro la palat”, a scris pe rețeaua de socializare, Călin Ion.

Iată cum suna anunțul:

„PALATUL LICHTENSTEIN DIN VIENA va găzdui REVELIONUL ROMÂNILOR – o sărbătoare românească de neuitat!

PREZENTATORUL EVENIMENTULUI VA FI BURSUCUL DE LA KANAL D.Revelionul va fi dat si la televiziune in RO!

Oaspeţii vor fi trataţi „regeşte” într-un cadru deosebit de nobil ! Avem patru meniuri tradiţionale româneşti la care se vor asorta diverse băuturi pentru toate gusturile după principiul „all you can drink”; muzică LIVE şi voie bună cu umoristul Mihai Nae. Evident că nu va lipsi nici Johan Strauss la miezul nopţii cu valsuri însoţite de focuri de artificii! Mâncarea va fi preparată de Restaurantul Donaudelta cu ajutorul domnului Dorel Șerbănescu, partenerul meu la acest eveniment.

MENIU 2017:

Aperitiv: rulada Donaudelta ( umpluta cu ciuperci si sunca)

Rulouri salata boeuf

Chiftelute

Salam 2 feluri ( chorizo si salam sibiu)

Cabanute ( cascaval cu sunca)

Salata vinete( pe felie de rosie)

Masline

Branza

Tartine cu icre de stiuca

Cabanosi

Piftie

Leber

Sticks cu bacon

  1. Somon la gratar cu sos de lamaie si garnitura de legume
  2. sarmale cu mamaliga
  3. friptura de porc la tava si rulada de curcan cu cartofi aurii si salata varza
  4. bufet de fructe
  5. platou cu branzeturi frantuzesti ( cu strugure, ciocolata, nuca)

Biletele sunt numerotate ca la cinema si se pot achizitiona doar de la mine”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here