directia fiscala

Vești bune pentru plătitorii de taxe din Timișoara! Taxele și impozitele locale rămân neschimbate în 2016. Alesii au aprobat marți proiectul de hotărâre care stabilește impozitele pe anul viitor.

Autoritățile locale au decis să elimine Taxa de Mediu și să introducă alta nouă, aceasta urmand să fie achitată de persoanele fizice și juridice care nu au contract cu Retim. Potrivit șefului Direcției Fiscale, Adrian Bodo, impozitele pe clădiri, terenuri și mașini sunt aceleași ca în 2015. „Taxele si impozitele locale rămân la fel pe anul 2016, nu se modifică nimic. Exista o singură noutate, o taxă suplimentară care îi vizează pe cei care nu au contract cu Retim, persoane fizice și juridice susceptibile a crea deponii ilegale. Astfel, pânaă vor încheia respectivele contracte vor plăti această taxă. Cei de la Direcția de Mediu, împreună cu Retim, îi identifică pe cei în cauză, ne prezintă datele și noi le transmitem deciziile de impunere”, transmite Adrian Bodo, șeful Direcției Fiscale din cadrul Primăriei Timișoara.

Taxa percepută pentru cei care nu au încheiat un contract cu societatea de salubritate se anulează în momentul parafării contractului de ridicare a gunoiului. Noua Taxa specială de salubrizare este de 11,88 lei/persoană/lună pentru persoanele fizice și pentru persoanele fizice, asociație și de 121,46 lei/mc pentru persoanele juridice.

Autoritățile locale au decis că Taxa de mediu era inutilă, pentru că nu foarte mulți o plăteau și ar fi trebuit să o achite chiar și crescătorii de albine, așa cum era concepută. „Am trimis vreo 8.000 de decizii, 6.000 din ele s-au întors înapoi, nici nu le-au ridicat. Din restul de 2.000, o mie au depus contestații, am soluționat aproape 800. Noi îi taxăm pe cei care sunt autorizați, ei plătesc mai puțini. Cei neautorizați funcționează ilegal, deci ar trebui amendați. Inclusiv în codurile CAEN și crescatorii de albine erau trecuți, dar ei nu poluează mediul”, a adăugat Adrian Bodo.

Articolul precedent27 mai 1600: 415 ani de cand romanii au fost uniti de Mihai Viteazu!
Articolul următorCea mai frumoasă și plină de istorie gară din România : Gara CFR Băile Herculane

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.