Te-ai mutat în vestul țării pentru studii? Află AICI cum te poți întreține în perioada facultății!

Dacă ai luat bacalaureatul și ai hotărât să mergi la o facultate din vestul țării, cu siguranță îți dorești să fii și independentă din punct de vedere financiar. Această parte a României este cea mai potrivită pentru studente, deoarece există foarte multe firme mici și mijlocii, în care o să poți lucra, totul depinzând de programul de studii și de orele la care trebuie să fii la cursuri. 

Nu trebuie să îți faci griji însă, pentru că ai destul de multe opțiuni în ceea ce privește locurile de muncă și, astfel, te vei putea întreține în toată această perioadă.

Iată ce joburi poți alege pe durata studiilor pentru a-ți asigura un stil de viață decent!

Primul lucru de care trebuie să ții cont atunci când cauți un loc de muncă este programul de la facultate, pentru că te-ai mutat în alt oraș ca să înveți. Poți fi sigură, însă, că vei avea destul de multe variante, de la joburile part-time, la cele de freelancer sau te poți baza pe diversele pasiuni pe care le ai, de pe urma cărora poți obține lejer un venit în timpul liber.

  1.   Un job în domeniul pe care îl studiezi

Prima alegere firească ar fi să cauți un job part-time în domeniul pe care ai ales să-l studiezi. În acest fel, nu numai că te vei familiariza cu ceea ce vei avea de făcut pe viitor, dar vei căpăta și experiență și îți va fi mai ușor să îți găsești un loc de muncă permanent după ce termini facultatea. 

Având în vedere că doar 25% dintre studenți lucrează în timpul facultății, ai putea să fii printre cei care încep să își construiască o carieră încă de pe băncile școlii.

2.   Fă bani din pasiunea ta

Pentru că nu toată lumea își permite să lucreze în domeniul pe care îl studiază și, mai ales, nu are timp și pentru un job și pentru cursuri, dacă ai o pasiune, acesta este momentul în care o poți folosi pentru a face niște bani cu care să te întreții și să te distrezi. 

Cel mai mare avantaj, atunci când alegi această variantă, este că vei avea o alternativă în cazul în care dorești să te reorientezi în carieră, pentru că nu se știe niciodată, nu-i așa?

3.   Mizează pe Social Media

Toată lumea este prezentă pe rețelele de socializare, așadar, dacă te pasionează acest domeniu, ai putea găsi destul de ușor job-uri part-time, care presupun administrarea unor conturi de Social Media și să faci un ban din acest hobby.

4.  Fă videochat

Videochat-ul este o modalitate foarte bună de a face bani în perioada facultății. Nu numai că îți permite să ai un program flexibil, dar îți asigură și câștiguri mult mai mari față de alte joburi.

Dacă te hotărăști să practici o astfel de activitate, va trebui să te preocupe mai multe aspecte, printre care găsirea unui studio profesionist, pentru care să lucrezi. Dar de ce să nu faci videochat de acasă, te vei întreba. Răspunsul este foarte simplu: la început, vei avea nevoie de suport și de training, ca în orice alt domeniu, de altfel.

Găsirea unui job în perioada facultății este esențială pentru a te întreține, mai ales dacă te-ai mutat în alt oraș și nu vrei să mai depinzi de părinți. Dacă te-ai hotărât în acest sens, recomandările de mai sus îți pot asigura câștiguri frumoase și, în plus, le poți face în timpul tău liber.

Sursa foto: Pixabay.com

 

3 COMENTARII

  1. Da, videochatul este o alternativa sigura de venit, mai ales daca te afli la inceput de drum pe piata muncii. Este un domeniu de munca care a oferit multor persoane stabilitate financiara, iar daca ai ceva cunostinte care lucreaza in acest domeniu, cu siguranta te pot sfatui sa iei cele mai bune decizii.

  2. Avantajul este ca daca optezi sa faci videochat, poti urma in paralele cursurile pe care le doresti pentru ca in acest domeniu poti lucra si part time sau pe diferente de fus orar, astfel incat timpul sa fie de partea ta. Studiourile ofera o multime de avantaje.

  3. Sunt castiguri foarte mari in aceasta industrie si acest lucru a fost dovedit de-a lungul timpului. Multe dintre persoanele care opteaza pentru un job la studio nu au experienta, insa acest lucru nu este un impediment pentru ca sunt echipe de traineri pregatiti pentru a-ti oferi suportul necesar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here