Fie că este vorba despre achiziționarea unei mașini noi, fie că iei în calcul varianta uneia second hand, înainte de a face o astfel de achiziție, trebuie să știi câteva lucruri utile și importante. Pe lângă preferințele legate de marcă, de anul de fabricație sau de dotări, este nevoie să acorzi atenție și detaliilor ce nu țin de aspectul mașinii.

Astfel, în acest articol, vei primi toate informațiile esențiale pe care trebuie să le ai în vedere înainte de a lua o decizie cu privire la viitoarea ta mașină.

Iată la ce trebuie să te gândești înainte de a achiziționa o mașină!

  1. Vrei o mașină nouă sau una second hand?

Aceasta este prima întrebare care ar trebui să îți treacă prin minte atunci când te gândești să îți achiziționezi o mașină. În funcție de bugetul de care dispui sau de suma pe care vrei să o investești într-o astfel de achiziție, trebuie să pui în balanță cele două variante.

2. Dacă îți dorești un autoturism nou, fă un test drive și analizează-i dotările!

În momentul în care ai decis ce tip de autoturism îți dorești să cumperi, trebuie să vezi cum merge și dacă te simți confortabil în el. Pentru acest lucru, poți merge la reprezentanță să faci un test drive cu mașina dorită.

În cazul în care te-ai convins că un anumit model este potrivit pentru tine, asigură-te că și dotările pentru care vei opta îți sunt utile! După ce ai trecut de aceste etape, trebuie să îți faci o asigurare CASCO. Nu este nimic complicat, mai ales că poți opta pentru asigurări făcute online și sigur, așa că nu va trebui nici măcar să te deplasezi sau să faci alte demersuri anevoioase în acest sens.

3. Dacă preferi o mașină second hand, verific-o înainte!

În ceea ce privește mașina la mâna a doua, trebuie să acorzi atenție unor detalii importante, ce pot avea efecte negative în timp. Din acest motiv, trebuie să o verifici atent înainte să o cumperi!

Poți începe cu actele autoturismului. Toate informațiile necesare ar trebui să fie acolo. Dacă cel de la care îl achiziționezi nu este primul proprietar, trebuie să ceri și documentele semnate în momentul în care a fost cumpărat inițial. Mai apoi, verifică șasiul, iar dacă observi că s-a umblat la el, cere explicații în acest sens.

Cutia de viteze este un alt subiect important. Dacă vitezele pot fi schimbate cu ușurință, atunci este un semn bun! Amortizoarele, anvelopele, sistemul de direcție și cel de frânare pot fi verificate printr-o simplă manevră de frânare bruscă. Dacă mașina tinde să devieze spre stânga sau spre dreapta, pot exista anumite defecțiuni, pe care trebuie să le iei în seamă.

Mașina este o investiție costisitoare, pe care trebuie să ți-o asumi încă din momentul în care a apărut un gând în acest sens. Pe parcurs, pot apărea surprize, cum ar fi piese ce trebuie schimbate, pe lângă cele consumabile, așa că vei avea nevoie de diferite sume, pe care să le aloci strict pentru aceste reparații.

Așadar, acum că ai aflat câteva informații importante despre achiziția unei mașini noi sau second hand, ține cont de cele prezentate în acest articol și evaluează bine situația înainte de a face această achiziție!

Sursa foto: shutterstock.com

Articolul precedentFonduri europene atrase de Aquatim în Buziaș și Bacova
Articolul următorZiua Internațională de conștientizare a pierderilor și deșeurilor alimentare, marcată și la Timișoara!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.