Te gândești să îți instalezi un sistem de încălzire în pardoseală? Iată ce tipuri de parchet se potrivesc acestuia!

Alegerea unui sistem de încălzire pentru locuință este un proces care trebuie să aibă în vedere mai multe aspecte, printre care eficiența acestuia, dar și costurile de instalare, dar și mentenanță.

Sistemul de încălzire în pardoseală este una dintre opțiunile din ce în ce mai populare ale proprietarilor de locuințe. În ultimii ani, din ce în ce mai mulți oameni își îndreaptă atenția asupra acestui tip de încălzire datorită multiplelor avantaje, precum distribuirea uniformă a căldurii, ușurința utilizării sistemului, ușurința instalării acestuia, dar mai ales faptul că este un sistem economic, ce te va ajuta să reduci cheltuielile de încălzire ale locuinței tale.
Dacă ești în plin proces de construcție al casei sau pur și simplu, dorești să înlocuiești clasicul sistem de încălzire, în rândurile ce urmează vom vorbi despre tipurile de pardoseală cu care acest sistem de încălzire este compatibil, pentru a te putea bucura de un confort sporit în casa ta.

Tipuri de parchet compatibile cu sistemul de încălzire prin pardoseală

Pentru ca sistemul de încălzire să își facă treaba eficient și să funcționeze în parametrii optimi, există câteva aspecte pe care să le iei în cazul atunci când alegi finisajul pardoselii.
În primul rând, trebuie să iei în calcul rezistența termică a parchetului, care este mai mare cu cât parchetul este mai gros.

În al doilea rând, un alt aspect foarte important este stabilitatea dimensională. Aceasta se referă la modul în care se comportă parchetul în condiții de umezeală, la rezistența acestuia în timp în cazul în care apare umiditatea crescută. Această proprietate este un factor foarte important în alegerea parchetului compatibil cu sistemul de încălzire prin pardoseală, deoarece se referă și la proprietatea parchetului de a rămâne stabil, fără a scârțâi sau desprinde la locurile de îmbinare. Din acest punct de vedere, parchetul din lemn triplu stratificat este cea mai bună opțiune, având o bună stabilitate dimensională, asta făcându-l compatibil cu sistemul de încălzire prin pardoseală. Dacă vrei să citești mai mult despre proprietățile acestui tip de parchet și de ce este el o opțiune bună, nu ezita să intri pe site-ul celor de la Valprestparchet.ro.

Un alt criteriu de luat în calcul este grosimea parchetului. Deși poate părea intuitiv faptul că, cu cât parchetul este mai subțire, cu atât căldura este mai ușor răspândită în cameră, acest lucru nu este neapărat adevărat. Un parchet cu o grosime mică, deși permite mai ușor trecerea căldurii, nu va rezista foarte bine de-a lungul timpului și există posibilitatea deteriorării. De aceea, în cazul în care dorești să instalezi un sistem de încălzire prin pardoseală, specialiștii recomandă alegerea unui parchet cu o grosime de minim 8 mm.

În ceea ce privește montarea propriu-zisă a parchetului în raport cu sistemul de încălzire, există câteva detalii de care trebuie să se țină cont. Este indicat ca montarea, atât a parchetului, dar și a sistemului de încălzire să se realizeze de către o firmă specializată, pentru a te asigura că nu există erori și că totul va funcționa în parametri. După ce sistemul de încălzire este montat, acesta se va ține în funcțiune pentru aproximativ 2 săptămâni înainte de montarea parchetului. Montarea parchetului se va face cu sistemul de încălzire oprit, sistem ce nu se va aprinde aproximativ 48 ore după montarea parchetului.

Acestea fiind spuse, dacă vrei să te bucuri de un confort crescut în intimitatea casei tale cu ajutorul sistemului de încălzire prin pardoseală, alegerea parchetului este un aspect important de care trebuie să ții cont, astfel că sperăm ca informațiile pe care le-am prezentat aici să te ajute să iei cea mai bună decizie.

Sursa foto: Unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.