Seara trecută la Alba Iulia, ediția 2018 a Galei Premiilor UNITER a adus Teatrului Național din Timișoara Premiul pentru cel mai bun spectacol.

Juriul UNITER, format din Marina Constantinescu, Marcel Iureș, Ana Ularu, Alexa Visarion și Dragoș Buhagiar, a acordat această distincție spectacolului Rambuku de Jon Fosse, spectacol semnat de regizorul Mihai Măniuțiu.

Rambukueste un spectacol intens, fascinant, un univers creat din cuvânt și din tăcere, din gest și din nemișcare, un spectacol despre felurile în care dragostea îi este sinonimă spiritului și supraviețuiește istoriei, materiei, vieții înseși.

Premiul acordat acestui spectacol aduce în prim plan o excepțională echipă de creatori – regizorul Mihai Măniuțiu, scenografii Adrian Damian (decor), Luiza Enescu (costume), coregrafa și interpreta Andrea Gavriliu, compozitorul Mihai Dobre, actorii Teatrului Național din Timișoara Claudia Ieremia și Ion Rizea, precum și tinerii actori care au creat „corpul unic” al lui Rambuku și, în egală măsură, recunoaște parcursul creativ al Naționalului timișorean, un teatru care, prin viziunea sa extrem de creativă, implicată și, totodată, profund inovatoare, a făcut posibilă realizarea acestui spectacol.

Articolul precedentUn nou seminar marca CCIAT! Programul Național de Dezvoltare Rurală, prezentat agricultorilor timișeni
Articolul următorTraficul cargo, în creştere pe Aeroportul din Timişoara!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.