Tehnologii agricole ultramoderne prezentate în cadrul unui parteneriat dintre CCIA Timiș și Austria

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu ECOPLUS International România – Agenție Economică a Landului Austria Inferioară a organizat astăzi un parteneriat de afaceri. La eveniment au participat cele mai importante companii din domeniul agriculturii din Austria.

Evenimentul intitulat “Precize Farming” își propune să ofere o perspectivă clară asupra celor mai noi tehnologii agricole, delegația austriacă formată din 13 companii fiind puternic interesată de oportunitățile de investiție în România. „Domeniul agricol ne interesează. Sunt firme care vor prezenta Precize Farming, exact ceea ce ne lipsește nouă. Sunt patru firme austriece care participă în mod direct și vor fi prezentate alte nouă. Împreună dezvoltă aceste tehnologii de vârf . De exemplu, există tehnologii care urmăresc creșterea și dezvoltarea culturilor din satelit. Și anume: concentrația de apă din sol, cât anume din apa se pierde, cât crește planta într-o anumită perioadă de timp luând în calcul câțiva parametri”, spune Darius Georgiu, președintele secțiunii de agricultură AGRALIM din cadrul CCIAT.

Franz Handler, reprezentant al Institutului de Cercetare Josephinum din Austria, a prezentat conceptul inovator de precize farming, ce implică monitorizarea prin satelit a recoltelor. Prezentarea va fi urmată de discuții bilaterale între firmele implicate, scopul întâlnirilor fiind acela de a oferi o perspectivă clară asupra noilor tehnologii din domeniul agriculturii, cu accent pe găsirea partenerilor de afaceri potriviți. „Ne bucurăm să găzduim astăzi acest eveniment. Dorim să creem un parteneriat de afaceri, punte de legatură, între firmele din Austria care au investit în agricultură, au ajuns la tehnologia viitorului. Ideea este ca firmele din domeniul agriculturii din România și din Timiș să profite de acest avantaj tehnologic pe care l-au dobândit în ultimii ani. Există de la diverse utilaje și tehnologii ultramoderne care îi ajută pe agricultori să crescă randamentul, producția. Un spectru foarte larg de produse”, spune Daniel Marcu, reprezentant Agenția Economică a landului Austria inferioară în România.

Evenimentul a avut loc la Centrul Regional de Afaceri Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.