Terasa de lângă Muzeul Satului, din nou în atenția autorităților

Terasa-restaurant de lângă Muzeul Satului Bănățean , construită ilegal,  a ajuns  din nou în atenția autorităților. Președintele CJ Timiș, Sorin Grindeanu spune că a trimis un control al poliției. Potrivit acestuia au fost descoperite mai multe nereguli.

Povestea a început din 2009, iar de atunci o construcție temporară, pe durata verii, s-a transformat în restaurant cu terasă, care s-a extins treptat atât pe domeniul public al CJT, cât și pe domeniul public al municipalității. “Concluziile controlului ne-au determinat să ne adresăm instituțiilor statului. Am trimis la Poliție tot ce am considerat că e în afara legii la Muzeul Satului Bănățean. Este vorba de celebra terasă care a apărut în anul 2009, fiind aprobată cu titlul de spațiu temporar, pe durata verii. În timp, toată acea construcție s-a transformat dintr-una temporară într-una definitivă. Ciudat este că toate lucrurile ce țin de patrimoniul CJ trebuie să se întâmple prin hotărâre de Consiliu Județean. Nu au existat, în nicio legislatură, hotărâri care să ne ducă în parteneriat cu firma care are terasa. Sunt concluzii care depășesc o limită de disciplină internă, sunt alte organe ale statului care pot spune treaba asta. Am trimis către Poliție o sesizare, iar între timp mi-a și venit cerere de a pune la dispoziție documente. Îmi doresc ca această situație care ține de patrimoniu să fie reglementată”, a subliniat liderul Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu.

În plus, președintele CJ spune că așteaptă clarificări inclusiv de la Primăria Timișoara.”Anul trecut s-a emis o autorizație de construcție pe care proprietarul, adică CJ, nu a cerut-o. Cum a fost emisă dacă proprietarul nu a cerut-o?”, a explicat Sorin Grindeanu.

(Foto: www.lapadureaverde.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here