Timișoara, Capitala Națională a Tineretului în 2016. Vezi calendarul evenimentelor.

Spread the love

Timișoara este pentru prima dată în România, Capitala Națională a Tineretului. Pe parcurs de un an, în orașul de pe Bega vor fi organizate evenimente cultural – artistice sau sportive dedicate tinerilor.

Proiectul Timișoara Capitală Națională a Tineretului se realizează cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, al Fundației Județene pentru Tineret, dar și a Băncii Comerciale Române. Proiectul este estimat la aproape 300.000 de euro. Primăria Timișoara alocă pentru activitățile de tineret din acest an un milion de lei.

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș anunță calendarul de evenimente pregătit pentru perioada 2 mai-2 iulie 2016. Programul conține o paletă largă de activități: discuții cu autoritățile, training-uri, dezbateri, activități culturale, intervenții urbane, campanii de conștientizare etc. Diversitatea activităților este dată de creativitatea tinerilor implicați și dornici să dezvolte orașul. Calendarul prezentat va fi completat și de alte proiecte care se vor derula în oraș în perioada menționată.

Începând cu 10 mai, organizațiile și grupurile de tineri din oraș vor putea să își înscrie proiectele pentru perioada 2 iulie 2016-1 mai 2017 pe site-ul CHECK-OUTimișoara. În plus, organizațiile și grupurile de tineri din oraș vor putea propune noi proiecte ce vor fi dezvoltate în cadrul programului. Tot pe 10 mai, se va deschide Laboratorul de proiecte, un spațiu destinat elaborării de proiecte în cadrul programului, un loc unde organizațiile și tinerii pot lucra împreună, în cele mai bune condiții.

Între timp, pe 7 mai, timișorenii sunt așteptați la evenimentul de lansare outdoor. Vor avea loc dansuri, lecții muzicale, lectură și desen. Calendarul de evenimente poate fi accesat la link-ul următor: http://check-outimisoara.ro/proiecte/.

logo-albastru

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here