Timișoara este un ”oraș magnet”? Subiectul este dezbătut la Universitatea Politehnică

0
34

Dezbatere despre „Orașe Magnet” la Biblioteca Universității Politehnica Timișoara! Miercuri, 7 iunie 2017, cu începere de la 09:30, în Sala Polivalentă a Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara, Marcel Ionescu-Heroiu, Senior Urban Development Specialist la Banca Mondială, va prezenta studiul „Orașe Magnet” – o analiză a orașelor secundare din România care au fost cele mai atractive în ultimii ani.

Participanții vor afla că Timișoara este una dintre cele mai dinamice aglomerări urbane ale României, fapt dovedit și prin capacitatea sa de atracție a tinerilor, inteligenței și forței de muncă. Totuși, acest statut nu este suficient pentru a garanta dezvoltarea durabilă ulterioară. Fiecare actor este responsabil pentru a susține dezvoltarea, iar concurența cu zone urbane funcționale de dimensiuni similare (Cluj-Napoca, îndeosebi) trebuie să fie un factor mobilizator pentru aceștia.

La eveniment sunt bineveniți decidenți locali, cadre didactice universitare, urbaniști, ONG-iști și toți cei interesați de dezvoltare urbană în vestul țării și în Timișoara.

Evenimentul este organizat de Centrul de Politici Publice în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara și Universitatea de Vest din Timișoara.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here