Timișoara găzduiește 310 tineri supraviețuitori de cancer

Spread the love

În perioada 6-8 decembrie, Timișoara găzduiește 310 tineri supraviețuitori de cancer, membri Comunității Temerarii – Comunitatea Națională a Tinerilor Români Supraviețuitori de Cancer, fondată de Asociația Little People.

Cea de-a 12-a ediție a Galei de Crăciun Temerarii reunește foști pacienți din toate cele 13 centre de tratament oncopediatrice cu care asociația colaborează, pentru a sărbători Victoria asupra bolii și reușitele acțiunilor comunității desfășurate pe parcursul anului.

,,În fiecare an celebrăm victoria asupra cancerului în marea familie Temerarii. Suntem foarte recunoscători tuturor celor care contribuie la povestea de succes a acestor tineri extraordinari. Doresc să transmit mulțumiri special reprezentanților Primăriei Municipiului Timișoara, Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ,,Louis Țurcanu” și Operei Naționale, care sunt un model de sustinere si deschidere oferite de comunitatea frumoasa din Timisoara” a declarat Katie Rizvi, fondator al Asociației Little People și Temerarii.

,,Decembrie e luna cadourilor. Și, pentru mine, cel mai frumos cadou e invitația la Gala Temerarii organizată de Asociatia Little People, în fiecare an, în perioada sărbătorilor de iarnă. Într-un decor de poveste, eleganți și cu zâmbete largi, cu emoții ce ne fac inimile fericite, ne revedem cu toții, prieteni vechi și noi. Aici sărbătorim viața, ne ridicăm mai sus de boala care ne-a dezechilibrat, ne regăsim puterea de a fi noi înșine. Exact ca într-o familie. Și mereu ne întoarcem acasă mai puternici.”spune Sorina Tămaș, supraviețuitoare de cancer.

Timișoara este orașul gazdă al acestui eveniment pentru a doua oară, Asociația Little People bucurându-se de spirijinul constant al comunității, companiilor și instituțiilor locale. Tinerii supraviețuitori de cancer prezenți la această ediție se vor putea bucura de extraordinarul spectacol de operă Carmen, oferit prin bunăvoința Operei Naționale Timișoara.

Anterior serii festive a Galei, pe data de 5 decembrie, 50 de tineri supraviețuitori de cancer și-au confirmat prezența la Leadership Training, organizat cu scopul de a-i pregati pe acestia și împuternici în a se autoreprezenta în grupuri de interes și pentru a deveni în comunitate vocea pacienților afectați de cancer.

Reprezentanții media sunt invitați să închine un pahar de șampanie în onoarea victoriei tinerilor supraviețuitori de cancer, 7 decembrie, ora 19.30, la recepția evenimentului din cadrul locației Venue Events, str. Divizia 9 Cavalerie, nr. 62.

Programele asociației pot fi susținute din orice colț al țării printr-un SMS la 8844 cu textul CANCER printr-o donație recurentă de 2 euro.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here