Timișoara a predat titlul de Capitală a Tineretului din România, orașului Bacău!

După un an în care Timișoara a fost Capitala Tineretului din România, a venit momentul să predea ștafeta altui oraș. Așadar, în această dimineață Timişoara a predat titlul Bacăului, care pentru un an se va transforma în capitala tinerilor.

Festivitatea simbolică de predare a avut loc în faţa însemnului grafic CHECK-OUT TIMIŞOARA din Piaţa Operei, în prezenţa celor care patronează programul Capitala Tineretului din România.

Ne aflăm la primul moment în care titlul de Capitală a Tineretului din România se transmite de la un oraș la altul. Așa cum știți Timișoara a fost ediția pilot a acestui program lansat anul trecut și Timișoara timp de 12 luni a fost purtătorul acestui titlu. Programul ChekOut Timișoara credem noi a fost un foarte bun prim experiment, am învățat și noi din această poveste de un an și acum urmează să ducem, luând steagul capitalei tineretului din România, la Bacău. De mâine Bacăul va prelua și va purta acest titlu în continuare. Fiind o ediție pilot, a fost o încercare și credem că programul în sine trebuie să mai avanseze foarte mult. În curând vom lansa și competiția pentru selectarea următoarei ediții care va începe din luna mai 2018, cred că s-au întâmplat multe aspecte foarte originale și pozitive și cumva Timișoara și-a demonstrat această capacitate de a fi creativă. Colegii implicați din partea Fundației pentru Tineret Timiș împreună cu Primăria au reușit să se absolve de această sarcină”, spune Andras Farkas, secretar general al Programului Capitală a Tineretului din România.

Timișoara a fost primul oraș Capitală de Tineret, din 1 mai 2016 până în 2 mai 2017. Sub conceptul Check-Out Timișoara, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, în colaborare cu Primăria Municipiului Timișoara și a Băncii Comerciale Române, a organizat de-a lungul anului sute de activități, proiecte, evenimente care au pus pe tapet tinerii din regiune, ideile lor și rolul lor esențial în dezvoltarea societății.

”Fiind prima ediție a fost o mare, mare provocare pentru noi. Am fost ediția pilot și am fost aleși datorită structurilor care există în Timișoara și activităților de tineret. A fost o provocare în adevăratul sens al cuvântului, pentru că a fost un an întreg de activități care a fost plănuit destul de rapid, am avut trei luni de pregătire a întregului an și credem că rezultatele care au fost în acest an ne-au făcut o poftă mult mai mare, drept urmare am și aplicat pentru Capitala Europeană a Tineretului și de acum două zile am fost anunțați că suntem în etapa finală a acestei competiții”, spune Adrian Vilcea, președinte FITT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here